... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

2009.01.08. 09:48 | @i | Szólj hozzá!

Hanoi hawaii

Holnap nekilatunk a Laos fele araszolasnak, ugyhogy Hanoirol muszaly irnom gyorsan egy kicsit tobebt.

Bia Hoa az egyik kulcsszo, ez csapolt sort jelent. Az elso este rafutottunk egy remek jo kis hekyre ahol utcan hokedlin ulve lehet sort inni. A kajat is megprobaltuk es bar amikor az ember a WCre igyekszik a konyhan keresztul latja, hogy az allapotok elrettentoek a kaja olyan mertekben jonak bizonyult, hogy a masodik ste is itt ettunk es szerintem ma is itt fogunk! Egyetek Cha Cho-t! A hely a Bao Khanh hotellel tan szemkozt a P Bao Khanh utca (kifut a topartra) T keresztezodeseben talalhato, egy hivatalosnak tuno epulet elotti hosszu fal toveben! Valahol itt!

No aztan talaltunk meg a francia gyarmatositok altal itthagyott cukraszdakulturat eszmeletlen finom es nevetsegesen olcso sutemenyekkel.

A dolgot ugy csinaltuk, hogy a mashol emlitett szalloda recepcios leanykajatol kolcsonvettuk a mocijat (mar megint moci) es azzal jartunk korbe egy napig, majd a mai napon (8) gyalogszerrel jartuk azovarost.

Kezdtuk Ho Shi Minh mauzoleumaval, ahol parosaval sorba kellett alljunk es bonyoult tobblepcsos proceduraval kulturaltan megszabaditottak a fenykepezogepeinktol. Ho apo egy ozonszagu marvanytombben lathato.

Errefele a vallas bekesen megfer a kommenizmussal, mert Ho apo mauzoleuma mogott pagoda van, ennek a tuloldalan muzeum ahol tetteit bemutatjak. Persz lehetett itt mindenfele rekvizitumot kapni.

Aztan motorra pattantunk es jonehany pagodat megneztunk, mindenfele finomsagok csipegetesevel tarkitva.

A nap munkas reszet a parizsi Etnografiai Muzeum segitsegevel megcsinalt vietnami Etnografiai Muzeum megtekintesevel zartuk. Ami nagyon jo, szep es informativ.

Utana vissza kedvenc sorozo-hokedlis-ettermunkbe, ahol jelentos mennyisegu sort ittunk es eletem legjobb rantott tintahalat ettem (talan mert nem melyhutott volt :). Ettunk mast is, ugyhogy utana meg muszaly volt elmenni bevasarolni a remek cukraszdaba. Ja es kozben meg vettunk jegyet is ma estere a vizi babszinhazba, ez helyi nevezetesseg. Ma kiderul mit tud.

Koran aludni tertunk, mert reggel f5kor keltunk, ugyanis 7kor zar be a nagybani piac amit persze kotelezo megnezni. Ugyhogy ugy is tudtunk Hanoi utcain motorozni, hogy nem kellett orult modon a tulelesert kuzdeni! A piac szep volt es jo. A nap hatralevo reszeben pedig az ovarosban piacoztunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr93864987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása