... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

2011.09.06. 11:56 | @i | Szólj hozzá!

Hogyan (ne)aludjunk?

No az elmult het 7 napjabol 2 este sikerult agyban aludnunk. No nem mintha nem szeretnenk mar szep feher agynemut latni, hanem mert mindig tortent valami.

Azt a multkori lelkes levelembol kifleejtettem, hogy az Aranytemplomot ugy abszolvaltuk, hogy mindket este tobbezer mas zarandokkal egyutt a szent to partjan aludtunk a makulatlan tisztara sikalt marvanyon ami meg jo meleg volt a napkozbeni napsutestul. Remek ralatasunk volt a templomra, kozben egesz ejszaka ment a program, indiai zenen alapulo szent enekeket enekeltek, a szent konyvet cipeltek ide-oda nagy kulsosegekkel, vagy eppen, hajnali 2.30kor felmostak az egesz templomot, ami persze mindenki felkeltesevel jart. Az elotte levo es utana kovetkezo ejszakat is buszon toltottuk.

Utana Chandigarhba utaztunk, mert ugye ez az a varos ahova minden epitesz vagy urbanista el akar menni, igy Zsuzsa is, leven, hogy Le Courbusier nevezhez fuzodik, egy nagy meresz varos alom. Szoval volt sok kocka alaku haz. Engem kicsit egy irattartora emlekeztetnek, de azert tenyleg igy ennyi egy tomegben igen hatasos. A varos az akkori legmodernebb varostervezesi elveket kovette. Most hogy ~60 ev alatt megnottek a fak igen zold es elheto. Rettento tagas terek vannak es nagyon sok zold terulet, szepen gondozott parkokkal. Volt egy sikh vendeglatonk is aki igen lelkesen cipelt minket korbe es es nagyon finom kajakkal etetett (vegre sikerult nem zsiros es ehetetlenul csipos finom helyi kajakkal is talalkozni, de azert ettunk igen jo kinait is).

 

Szamomra a varosban a legjobban Nek (?) Chand Rock Garden-je tetszett a legjobban. Reszletek itt. O egy most 85 eves oregur, aki Pakisztan levalasakor utfelugyelo volt es elkezdte osszegyujteni a menekultek eldobalt szemetet az ut szelebol es ebbol sunyiban Chandigarh egyik sarkaban egy csodavilagot epitett fel. A kormany a nagylepteku barkacsolassal 15 evvel kesobb szerzett tudomast es annyira megtetszett nekik amit mivelt, hogy adott neki 50 munkast folytassa. Jelenleg a park azsia egyik leglatogatottabb latvanyossaga, napi 5000 emberrel. Az LP leirasa meghozta a kedvunket es maikor beleptunk nagyo-nagyon tetszett. Gyermeki, jatekos, kedves figurak, erdekes monumentalis terekkel. Biztos szepeket almodott emberun. Aki erre jar feltetlen nezze meg, majd vetitunk rola.

Az utolso nem agyban alvasunk, pedig ma ejjel volt, busszal visszatertunk Delhibe (5 ora) majd meg 2 ora a helyi pariak kozt a palyaudvaron a foldon, mert arra hajtottunk, hogy reggel 8kor kinyisson a penztar es jegyet vegyunk Mumbaiba a ganesha fesztivalra. Ugyhogy ma a 8. napon mar egyfajta agyban, halokocsiban fogunk aludni.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr353206236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása