... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2008.12.03. 22:36 | @i | Szólj hozzá!

Mi is az az Obi Tours?

Az Obi Tours címerállata a folyami orsóhal, (lamprey) melynek szájszerve szívásra módosult. Jelmondata, mely először a Fogaras oldalában a leégett Bilea ház mellett tágra nyílt szemű és bőrig ázott túra-kollégák ámulatára (jé! egy felvonó!!!) hangzott válaszként a rendíthetetlenül szakadó esőben:

"NEM MEGYÜNK LE!!!!"

 

... mármint a hegyről. Nem is mentünk. szívtunk még kb két napot felhőkbe burkolva és csak utána mentünk le!

Az Obi Tours alapítóatyja és frontembere Nagy Balázs. Ő és Horváth Laci találta ki a nevet évekkel ezelőtt, miközben vereteseket szívtak, talán a valahol a Kárpátokban. Ezeknek a túráknak a tapasztalatait desztillálta Balázs közkinccsé a "Gerinctúrák a Kárpátokban" című alapműben.

Később aztán mi is csatlakoztunk a csapathoz és számos emlékezetes gyakorlatot mutattunk be együtt. Így az Obi Tours szellemében megjelent második könyv a "Magashegyi túrák a Balkántól Perzsiáig" megírásához már mi is hozzájárultunk egy kelet Anatólia fejezettel (túraképek itt).

A túrákon résztvevők Obipontokat gyűjthetnek. Azonban ezt alaposan ki kell érdemelni. A legkeményebb tagok is csak 2-3 Obiponttal rendelkeznek. No jó Balázs és Éva talán többel.

Az 1 Obipont etalon felvételének alapjául szolgáló meghatározó gyakorlatot a Fogarasban mutattuk be, itt született a fenti jelmondat. Nyári túra volt ... 4 napig 5 fok, viharos szél és szakadó eső, a végén mégis lementünk. Azóta sem sikerült még egy egész Obipontot egy túrán begyűjtenem. Egy időben dolgoztunk az Obipont rendszer finomításán, azaz a résztvevőknél a gyakorlat típusát, a kivitelezés módját és a körülményeket külön lehet pontozni, de aztán elvetettük mert túl bonyolultnak találtuk.

Az utolsó nagy közös Obi Tours turné a 2001 es Iráni akciónk volt.

A Obi Tours alapelve, hogy a legolcsóbban és legbabrásabban kell utazni, nem állunk meg áfonyázni és lehetőleg olyan helyre kell menni ahol eddig minél kevesebb ember járt (ez kezd egyre kivitelezhetetlenebbé válni) és lehetőleg térkép sem létezik a terepről. Zsuzsa csatlakozásakor néhány újabb alapelvet iktatott be: nem viszünk főzőfelszerelést, merminek, és cserepólót és tartalék melegruhát sem (ebben maximálisan igazat adok neki, mert 15 évig túráztam úgy, hogy a legnagyobb esőben sem vettem fel a pótruhámat hátha még később még nagyobb szükségem lesz rá).

Jelenleg az Obi Tours szellemét jelképező képzavaros fáklyát talán mi visszük leginkább ezért nyúltuk le a nevet. Igazából tehát Obi Tours Frakciónak kellene hívni magunkat. Kellő elszántsággal a Polgári Öntevékeny CSoportok mintájára ki-ki alakíthat magának frakcót, de a hitelesítésre feltétlenül hívja meg valamelyikünket.

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr89802508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása