... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

2010.01.26. 18:25 | @i | 3 komment

Itt jart Attila es ettol jol becsokiztunk

Ha Parizsban el az ember mint tudhattatok eddig es lathattatok az iromanyainkbol akkor az eves egy fontos elem. No aztan ha az ember evos-fozos cimboraja megerkezik a hona alatt a vilag legjobb csokiboltjait felcitalo konyvvel, amiben 6 tetel a varosban talalhato, akkor nincs eselye arra, hogy ne egyen csokoladet.

 

 

Elozo hetvegen jartunk Brusszelben ahol minden masodik bolt csokibolt. Kicsit eroltetettnek tunt, talan a jo belgaknak mas nevezetesseguk nincs. Nem is vittuk tulzasba a csokivasarlast, arrafele inkabb a mennyisegre hajtanak.

Attilaval egy fel napot talpaltunk a varosban es sikerult 3 boltot meg is latogatnunk amelyekbol o szignifikans en csak affele kostolo mintat vettem. Hat ezek a csokik 3-4szer annyiba kerultek mint a belgak es hat ennyiszer, ahogy Attila mondta "furfangosabb" aromajuak is voltak.

Miutan hazatertunk a zsakmanyolasbol eloszor is jo nagy tengeri herkentyu pusztitast tartottunk (fotok kisvartatva). Majd Richart-ek csokijaibol keszult valogatast kostoltunk alaposan vegig. 3 fiokocskat vettunk a Viragszirom, Fuszernoveny es Fuszerek kategoriaban, mindegyikben 7 kulonfele izu csokikockaval. Valamiert 9 darab volt minden szinten, gondolom hogy ha valaki 3 emeletet vesz akkor pont 3 a harmadikon, azaz 27 csokikaja lesz kocka elrendezodesben.

 

 

Hat, aki belatott volna az ablakon valoszinuleg hivja a drogrendorseget, mert udvozult pofaval karosszekben hanyattdolve szopogattuk a csokikat felvaltva. Megegyeztunk, hogy a viragszirom szelekcio volt a legerdekesebb. Nekem a narancsvirag es az ibolya jutott. Ami a csokimester johiret valoszinuleg megalapozhatta az az volt, hogy nem direkt, harsogo, egyertelmu izekben nyilvanultak meg az egyes nevek, hanem masodlagos asszociaciokat keltettek es nagyon legiesek voltak.

Mindegyik emeleten volt egy-ket trivialisan hangzo darab, mint: menta, gyomber, curry. Eloszor senki nem akarta ezeket, mondvan, hogy ilyet ismer, de aztan hamar rajottunk, hogy nem kliseket kostolgatunk. Sajnos nem a gyombert hagytuk utoljara, mert az bizonyult a legerdekesebbnek es legjobbnak. Sehol a gyomber tuzes. kaparo, harsogo aromaja, hanem mintha egy fiatal, friss vilagoszold eppen bimbozo gyombervirtagot kostoltunk volna jo sok nektarral.

Alant talalhato a masik doboz ami meg kostolasra var. Vizualisan igy is elmeny:

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr841703833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JankóóHunyaaadi 2010.01.27. 13:43:00

Ez a becsokizás elsőre elég jól hangzott.
Aztán másodikra is...
És egész jól is néznek ki.

JankóóHunyaaadi 2010.01.27. 13:49:18

És figyeled, basszus, hogy minden emeleten az átellenes sarkokban vannak az egyformák!!! (7 féle, és ugye kilenc darab, könnyű kiszámolni.)
A burzsoá dekadencia diszkrét bája (vagy bálya). Na hallod, a világ egyik legjobbja!
Vagy ez lehet, hogy egyszerűen csak ISO csokizó.

@i 2010.01.27. 18:11:37

@JankóóHunyaaadi: ezt jol kiszurtad Jeno. Bele akartam irni a szovegbe ezt a zsenialis szervezodest, de aztan bonyolultnak talaltam.
süti beállítások módosítása