... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

2009.01.31. 16:22 | @i | Szólj hozzá!

Osztom az e'szt

No a mai bejegyzest az ihlette, hogy eljott a 6. het amikor is rajtam mindig kitor a munkava'gy. Azaz kb eddig birom, hogy csak utazgatok es nem csinalok semmi hasznosat. Ugy erzem valamit mar irnom kell. Mivel nagyon fikazok alant lehet minket is fikazni.

Az iraskenyszert persze serkenti itt Pakseban a sok "de rohadt cool vagyok" csavo, aki evek ota utazik es szemmel lathatolag meg egy szalmaszalat nem tett keresztbe masokert (ez nem mindenkire igaz! sokan utaznak szabadsaguk alatt es sokan probalnak meg valami hasznosat tenni). Valami koros folyamat folytan en nem ebbe a tipusba tartozom, idonkent valaminek azert ki is kell jonnie az emberbol, nem csak bemennie.

Tapasztalataim szerint 4 csoportra oszthatok az utazok, csakis mi vagyunk tokeletesek (azert ezt is elemzem a vegen).

-package tour tipus: sok penze van, ideje keves es meg se fordul a fejeben, hogy maga is tehetne erofesziteseket azert hogy lasson valamit. Muanyagszagu lodge-okban vagy resort-okban lakik. Igazabol nem is erteni miert utazik el otthonrol, mert nagyjabol a nap 23 orajat europai korulmenyek kozott tolti. A maradek egy oraban pedig patyomkinfalvakban atipikus bennszulottekel kabitjak.

-normal tipus: mersekelt mennyisegu penze van es altalaban munkabol lep le egy idore (2 het-1 ev). A legkellemesebb utitars ha ugy adodik. Ereklodo, olvas, kialakul benne egy kep az orszagrol ahol jart es lehet vele beszelgetni. Viszonylag onjaro, de azert eleg sok szervezett utra befizet, mert nem probal meg egydul boldogulni.

-a bolcsesseg soha ki nem merulo zsakja: Nagyhangu hosszuhaju, altalaban angolszasz fiatalember. Alapjaban a masodik kategoria modjan utazik, de igyekzete szerint a 4. csoportba tartozonak probalja magat alcazni. Fennhangon ecseteli funek-fanak, ha kerik ha nem, hogy hol milyen rettento hostettet hajtott vegre es milyen csini lanyok mostak meg a labat. Remek indikatorfaja a lehuzos helyeknek es ezert hasznot is hajt, bar en nagyon ruhellem.

-rastafarianus salata: megy amerre a szel fujja, sok vizet nem zavar. Akar vandorbolcs is lehetne, de sajna nem az, talan azert, mert bar gyakran csoro sok esetben apuka bankkartyajat hasznalja. Mennyiseguk pontos jelzoje egy varos hangulatanak. Legtipikusabb kepviselojuk omani utitarsunk volt, aki ha nem adunk neki 10USDt akkor a Vietnami-Laoszi hataron eli le hatralevo eletet. Penze elvileg volt, ..kartyan.., de nem gondolt ra hogy felvegyen, viszont azt sem nezte meg mennyi penz kell vizumra, igy nem volt nala eleg. Laoszba nem engedtek be, Vietnamba nem mehetett tovabb...

 

-es hat az ObiTours tempo: Minket valoszinuleg barmelyik masik csapat egy idegbajos hajtos guzunek talalna. Koran kelunk, este nem bulizunk ejfelig es ritkan allunk meg pihenni (olyan dolgokat amit otthon is tudunk csinalni azt otthon kell csinalni :) ). De hat ilyen rendszer van belenk epitve es nem talaljuk farasztonak, hogy megallas nelkul megyunk (bar tegnap egy embermentes helyen egy vizeses toveben 50 percet fekudtem hanyatt az arnyekban a meg meleg sziklan, ez volt a tura relax csucsteljesitmenye). Igy amig egy atlag csapat naponta 1 nvezetesseget nez mg addig mi 2-3at abszolvalunk. Es lagalabbis nekunk ugy tunik ez nem rohanas, mert az egyes helyeken boven van idonk arra, hogy korulnezzunk es szemlelodjunk. Valoszinuleg azert, mert sajat jarmuvunk van, nem veszitunk holtidot a varakozasokkal a szallodaban es hat ami fontos nem toltunk naponta 3*2orat azzal hogy a csini regglinkre, debedunkre, vacsorankra varjunk.

 

Hat hirtelen felindulasbol ez jott ki belolem, en kerek bocsanatot..

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr91911557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása