A masodik estenk itt Punta Uvaban. Fel fogjuk venni a ketejszakas ritmust, hogy kevesebbet kelljen pakolni. Amikor nekilattunk fozni a Mateval a delelotti setan a faluban zsakmanyolt chayote-t (kis zold lapos tokfele) rizzsel leszakadt az eg. Ponyvak ugyan voltak kirakva de a tenger felol szel is fujt, szoval epitkezni kellett. Oldalponyva plusz sator rogzites. A homokba nem egyszeru, ugyi. Szerencsere a kornyeken lehullott levelek szarat beszurtuk a foldbe. No persze 2.5meteres palmalevel nyelekrol beszelek. Machetevel leszedjuk a levelkeket, majd kifaragjuk hegysre es a kornyeken talalt kincset ero kovel beverjuk a foldbe, majd homokkal korberakjuk. Igy szepen tudtuk az oldalfalat meg a satrat is rogziteni.
Kozben fott a rizs. Amig allta a maga kis puhulos 10 percet. Vaj/olaj, hagyma, fokhagyma chayote parolodott a masik fazekban. A vegen osszekevertuk a rizs felevel (Mate meg nem sok rizst fozott es brutalis mennyiseg lett) nyomtunk ra egy kis helyi szosszal kevert babpasztat es be a szervezetbe, igen jo lett!
Maradt rizs masnap reggelre is. Azt olajon megsutottuk es nyomtunk ra amit talaltunk: paprikat, kb mint kapia, avokadot es konzerv kukoricat, no meg persze a vegen egy kis Tabasco szosz szeru chilli szoszt. Az utobbit a gyerekek mar nem kaptak.
Utolsó kommentek