... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2023.03.28. 18:49 | @i | Szólj hozzá!

A NER jelenti: Bécsben megfulladnak a gyerekek a piskóta kockától

piskota.jpgNo csak hogy nem minden jobb a Lajtán túl. Igaz Alexéknál az iskolában 2 féle leves és 3 féle főétel között lehet választani és lenyűgöző módon meg is eszik (ennyi pénzért...), de Alex tapasztalatai szerint a csokiöntetes piskóta kockától ugyanúgy (sőt még jobban) meglehet fulladni, mint a már a mi gyerekkorunkban is kísértő fojtótekercstől...

Choking: Here are some common foods people choke on

Gondolnám, hogy ennek receptjét még az indogermánok hozták harci szekereiken (vélem az Rigvéda is megénekelte a szóma mellett). De ugye mi nem azzal a járattal érkeztünk. Azaz vagy az afrikából kirajzó Homo sapiens hozta magával, vagy a Római birodalmat szétziláló germán és hun barbárok tarsolylemezére szívta rá magát, ugyanúgy mint a gyerekek torkára.

 

 

Komolyra fordítva. Vasárnap mielőtt a rettentő zegernye kitört volna bicóztunk egy nagyot Kelet felé a Dunaparton a Donau -Auen Nemzeti parkba. Remek látogató központja van, ha erre jártok érdemes menézni. A NP és csatolt részei Bécstől Pozsonyig tartanak, fürdő- és táborhelyekkel. Mi csak a városközeli részt látogattuk (egyenlőre). Leginkább a Bugaci láperdőre emlékeztet. Nagy füves gyepeket vált fel fehérnyár, tölgy, nyír. Sajnos itt is olyan brutális szárazság van, hogy a tavaszi növények vízhiány miatt nem tudtak elindulni.

Ja és megtaláltam a helyi kínai boltot, ahol zöldfűszertől gőzgombócig kapható minden, kb mint a Józsefvárosi piacon. Sajnos a hangulat rendezetteb mint ott és nem olyan kiterjedt.

A másik megfigyelésem hogy az egész városban gyakorlatilag mindenhol (városnegyedtől és szubkultúrától függetlenül) irgalmat fűszag terjeng. Szeretik a füvet nyírni a helyiek :)

Expert Lawn Mowing Tips for Minnesota | Rainbow Lawncare

 

Címkék: r.becs

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr4318082866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása