... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2008.12.01. 23:32 | shiiva billentyűje | Szólj hozzá!

Vízum-rettenet

Alapvetően az a célja, hogy megakadályozza, hogy egyik országból másikba jusson az ember. Ha ezt a célt nem is éri el, a vámosok szociális létbiztonságához mindenképpen hozzájárul. No persze, csak addig, amíg nem gyűjt egy következő honfitárs elég pénzt ahhoz, hogy megvegye a posztot. Legalábbis ez a legfrissebb piramisjáték formula Albániában.

Gyűjts elég pénzt ahhoz, hogy tied lehessen a poszt. Utána fuss a pénzedért! Kb fél évet van rá, hogy valaki megint elegendő pénzt gyűjt és kidob a remek állásodból. Na persze, ha virágzik a kábítószerkereskedelem és kamionokat lehet lefülelni a határon, akkor van miből visszaszerezni azt a néhány ezer eurót, amibe a poszt kerül. Szerencsére az eddigi hírek szerint pl. a kambodzsai-laoszi határon fejenként 2 illetve 1 dollár a határ két oldalán elegendő lesz az átjutáshoz. Na persze, nem is csempészünk majd semmit se.

A vietnami vízum sem tűnik egyszerűbbnek. Az utazási iroda munkatársai - akik repülőjegyünk ellenében bevállalták a vízumszerzést - állítják, hogy ők sem kommunikálnak sokat a nagykövetség embereivel, mert nincs közös nyelvük. Elég furcsa lehet, ahogy megpróbálják elmutogatni, hogy az útlevelemben nincs már csak 1 tiszta duplaoldal és ezt kéretik nem lepecsételni, mert a hírek szerint a laosziak csak erre buknak - félek magasabb is lesz a bribe-tarifa - de állítólag nem tudnak angolul. Lehet, hogy magyarul meg sem próbálták? Egyelőre úgy tűnik, hogy a 30+, számolatlan belépésre feljogosító vietnami vízumot fogjuk megvenni, nehogy a laosz-vietnami határon tartóztassanak fel minket a visszalépésnél, hogy nincs is érvényes vízumunk. De ezt legalább lehet pesten intézni.

Nem úgy a laoszit. A saigoni laoszi nagykövetségen nagyon kedvesek és segítőkészek, imádom ezt a sejpítő angolt! Tök fölösleges varsóba légipostázni az útlevelet a laoszi követséghez. Hála istennek dolgoznak is december 29-én, úgyhogy nem fogunk sok időt vesztegetni, gyorsan meglesz a laoszi vízumunk is. A kambodzsait meg majd már csak úgy röptében szedjük össze, talán a laoszi határon.

Holnap el is intézem a vietnamit!

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr79798922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása