... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2008.12.27. 00:30 | @i | 1 komment

Hotel Doha

No megerkeztunk estere Dohaba. A Qatar Airs remek jo kis kajat adott (mogottunk ulo eszaki szomszedaink derekasan fel is ontottek a garatra es jo kis keleteuropai vircsaftot mutattak be) es idoben leszallitott minket. Szerencsere csak ketten jutottunk 3 szekre igy az 5 ora repules feletteb kenyelmesen tellt. 12 orat kell a repteren eltoltenunk. Ehhez a korulmenyek adottak :)

Gavallerosan, annak aki 5 oranal tobbet tolt a tranzitban a repter menzajan ingyen vacsit adtak. Raadasul remek tarsasagban! Mekkabol erkezett zold, szamozott mellenyket viselo Mauritaniai zarandokokkal egyutt ettuk a szamoszat. Latszik, hogy Afrika es India kozott vagyunk, mert van itt mindenfele nep, a szakallas botos patriarkatol kezdve csorobb indiai uzletemberig, aki szinten itt csovezik a tranzitban. Az indidiabol erkezett szemmel lathatolag igazhitu csapat lenyomta imaszonyegeit az etterem kozepen es ott alszik.

Hogy az idot mulassuk elmentunk soppingolni. Vettunk is egy remek kis tavcsovet meglepoen jo aron, mert a rohanos felkeszulesben arrol otthon elfeledkeztunk. Mellettunk ket turbanos nagyszakallu torzsi vezeto fele arrol erdeklodott szorgalmasan lehet-e ejjellato tavcsovet kapni? Vajon mire kell nekik :)

 Aztan megprobaltunk aludni, illetve Zsuzsa meg most is alszik, mert o tud. A repteren van "csendes szoba" kenyelmes szekekkel annak aki aludni akar. A csaladi szoba es a mecset mellett. De hat itt ugye azsia/afrikarol van szo ennek megfelelo vasari hangulattal. Harom rettentoen horkolo ember kozott idonkent a ronda nagy krumpliszsak oregasszony (gondolom az alfa nosteny a helyi kozossegben) hangosan orditva mobiltelefonal, majd hegyeseket pokik (szerencsere a zsebkendojebe). Meg 3 es fel orat kell kibekkelnem ugyhogy eljottem eletjelet irni. Holnap, azaz ma reggel 7 kor indulunk tovabb es 7.5 orat szarnyalunk. Megin rovid nap lesz, mert az idoeltolodas miatt estere erunk Saigonba. Terveink szerint masnap vonatozunk tovabb Da Nang-ba.

Ja es szorgalmasan tanuljuk a vietnamit, egyreszt a Lonely Planetbol, masreszt meg hoztam magammal internetrol letoltott nyelvlecket.

Jo reggelt mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr2843291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shiiva billentyűje 2008.12.29. 07:36:15

Es el ne feledkezzunk az altalam meg sehol nem latott hatalmas gyerekjatszoterrol! Legalabb 10x akkora, mint a budaorsi IKEA jatszotere, es mennyivel izgibb!!!
süti beállítások módosítása