... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

2008.12.28. 08:38 | @i | Szólj hozzá!

Mit vigyünk ajándékba (mit mutassunk magunkról)?

(meglepi konzerv uzenet)

...hát ne üveggyöngyöt!

Hogy minél jobban megismerjük az országokat ahol járunk, ugye nem utazási irodákkal utazunk, hanem a saját két lábunkon. Ennek kellemes mellékhatása, hogy sok helyivel barátkozunk össze akik gyakran meghívnak egy étkezlsre vagy hogy töltsük náluk az éjszakát. Ilyenkor persze az ember próbál valami emléket hagyni maga után.

Néhány éve sikerült rájönnünk az ideális utazási ajándékra. Képeslapokat viszünk magunkkal. Ez egyrészt megmutatja honnan érkeztünk, másrészt nem egy rettentően drága ajándék (ami szempont ha potenciálisan sok embernek kell adni) és  ami a legfontosabb kevés helyet foglal a hátizsákban. Ráadásul általában felettéb örülnek neki (pl a Parlamentes képeslapnak az Amazonas medencei indiánok, jót vigyorogtak rajta)!

Technológiailag fejletebb vidékre pedig készítettünk egy magyar zenékből (nem német túristáknak való mulatós zene!) készült MP3 as válogatást egy CDre, melyhez borítót is terveztünk az együttesek leírásával.

Idén a repertoár bővült egy fényképalbummal. Ez nagyon jól jön ha olyan népekkel találkozunk akiknek nem beszéljük a nyelvét (bár egyrészről 1-1 hónapot rá szoktam szánni, hogy valamennyit megtanuljak az adott nép nyelvébő, másrészt a keleti ember igen jó érzékkel kommunikál). Este egy szálláson jól jön ha az ember el tudja mutogatni kiféle miféle. A gyűjteményben a rokonokon, barátokon kívül viszünk magunkkal képeket Budapestrő, magyar tájakról, kultúráról, sőt a háziállatokról és a haszonnövényekről. Az utóbbi kettő sokat mond az országunkról egy földművesnek.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr68839518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása