... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

2009.01.06. 12:54 | @i | 1 komment

Hanoiban vagyunk

Elunk virulunk! 4 napig motoroztunk korben Nimh Binh korul, lattunk szep nemzeti parkot. Bovebben ha mar talaltunk szallodat, most 2 nap 3 ejszaka itt leszunk.

 No kozben lett kedves kis szalloda es im a kalandok:

Megerkeztunk Ninh Binhbe es 2 ora mulva (hatizsakok szisztematizalasa, mert ugy enehez 2 hatizsakka motorozni) mar utnak is indultunk. Karsztkupok labirintusaban elterulo rizsfoldek kozotti felfedezo utakraindultunk. Ugynagyjabol sejtettuk merre kell mennunk a Cuc Phuong nemzeti park fele (vietnam leghiresebb, fajoban leggazdagabb NPje), de nem nagyon zavart ha neha eltevedtunk. A taj gyonyoru volt es egy kicsit vicces, a karsztkupok, rajtuk erdovel, ugy neznek ki mint egy komoly hegy, de csak 100-150meteresek es gyorsan elhalad mellettuk az ember. Ez is erositett azt az erzesunket, hogy a valosag kicsinyitett modelljeben jarunk. Ugye az emberek kicsik, gyerek meretu muanyag szekekben ulnek es fele olyan szeles WC papirt hasznalnak mit mi (hatmeg a nagyseggu amerikaiak), de meg a taj is kisebb.

Egy ideig Zsuzsa hatan volt a hatizsak, de aztan vienami modra betomtem megam ele az ules es a kormany koze. Igy mar beepitett legzsakom is volt es a vietnamiak is elismrobben neztek. Errefele a motorokon mindenfelet szallitanak: 3 ajtos szektenyt, disznot, kacsakat, bambuszligetet, etkezogarniturt, de asszem mindent uberelt amikor a hatso ulesre hanyattfekve labat fejet osszekotve egy borjut raktak fel. Szegeny csak a farkaval tudott legyezni.

Ugyhogy arra gondoltunk ha hazaertunk akkor A foldgomb ujsag es a Hajtas-Pajtas szponzoralasaval kellene egy "Ki mit tud a biciklin szallitani"-t rendezni! Lehetne legnehezebb es legterjedelmesbb kategoria. A versnyzonek mondjuk a Hosok teren kellene egy kort megtennie5 perc alatt, hogy gyakorlata ervenyes legyen.

Amugy mindenki koszont aki szembejott es felismerte, hogy kulfoldivel volt dolga. Igen kedvesek.

Nehany veletelnul talalt es kedves pagoda utana Hoa Lu-t egy regi fovarost is meglatogatunk, majd irany a nemzeti park. Itt 3 ejszakat toltottunk. Eloszor melatogattuk a foemlos mento kozpontot ahol piaci pecsenyastol vagy kinai orvossagkeszitottol megmentett csapdaval befogott gibbonok es langurok labadoznak mielott visszavaditjak oket. Roppant csinos joszagokmind. A gibbonok vidm furge szorlabdak a langurok elegans szines urak es holgyek. Kesobb aztan sikeult vadon is latnunk egy gibbont egy villanasnyi idore.

Az esordorol es a vizen lebego falvakrol majd ha kialudtuk magunkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr21861242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kagylóbácsi · http://vajramurti.atw.hu/ 2009.01.06. 17:54:48

(nem gyongyver, hanem bp)

fenykepeket nyomjatok maaaaa!!!!!
süti beállítások módosítása