... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2009.01.10. 18:00 | @i | Szólj hozzá!

Szallodavalasztas Hanoiban es mashol

Vietnamban roppant konnyu szallodat talalni a forgalmasabb helyeken.

Eloszor is ugye megrohanjak a vonat es buszallomason a fogdmegek, hogy menjel az o szallodajukba (a hirekkel ellentetben nem olyan veszesek, hamar lekopnak vagy mi tudunk igen csunyan nezni). Az is lehet, hogy igy is egy aranylag jo szallodaba kerulne az ember, de mi szeretunk a sajat orrunk utan menni. Eddig Hueben es Hoi Anban nagyjabol az elso szalloda amibe bementunk megfelelt nekunk.

Ha Noiban kicsit mar bonyolultabb volt. Van ugye a szentseges Lonely Planet imakonyv amiben le van irva egy csomo szallas arkategoriak szerint. Ez tobb dologra jo, egyreszt, hogy beloje az ember melyik videken milyen szallodak vannak, masreszt jo arra az esetre ha nem esik az ember utjaba megfelelo szalloda vagy eppenseggel telefonszam alapjan felhivhatja oket elore.

Mi egy internetes Vietnami madaraszbeszamoloban talaltunk egy javallatot Ha Noi szallodara. Meg is fogadtuk. Tanulsagos, mert talaltunk egy kellemes szallodat egy mellekutcaban. A mellekutca elonye, hogy csendes! Ha az ember a foutcan setalgatva kinezet alapjan keres szallodat akkor nagy eselye van egy almatlan ejszakara. A sikatorokba pedig nem nagy bizalommal megy be vagy egyszeruen nem talalja meg hogy ott szalloda van. Ugyhogy jol jott a javallatt, nagyjabol ez volt az elso hely, ahol nyugodtan csendben tudtunk aludni, mert eddig disco vagy vacsorazo sereg uvoltes verte fel ejszakainkat. Ha valakit erdekelne a szalloda neve Tung Trang Hotel, 13 Tam Thuong Alley (ez a Hang Bong utcarol nyilik, valahol a 44 szam kornyeken es be kell menni vagy 80 metert egy kozon, amin delutantol rettento nagy eveszet folyik) +84-4 8286267. A kozben tovabbi szallodak is talalhatok. Mondjuk jol tettuk, hogy elore idetelefonaltunk (az ovaros kozeleben levo to eszanyugati csucsken van posta ahonnan lehet), mert a kornyekbeli szallodak mar tele voltak (ellentetben a nagy utcakra nyilo szallodakkal).

Szoval erdemes benezni a sikatorokba es/vagy mas javaslatait megfogadni.

A szallodakban meg lehet probalkozni az alkudozassal, de eddig sok sikerunk nem volt (alkudozni amugy fontos, mert egy jo hangulatu szoparbaj kapcsolatepito hatasu errefele). Mondjuk nem is nagyon kell, mert az itteni 20dollaros szobank eddig a legdragabb, az atlag inkabb 8-13 kozott van. Mondjuk a lepedot a szobaszemlekor erdemes kozelebbrol megnezni, mert nem mindig cserelik ha nem tul piszkos.

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr76862731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása