... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

2009.01.18. 10:24 | @i | Szólj hozzá!

A Lao lelek

januar 17.

Hat a laok egeszen masok mint a vietnamiak. Egy mondasuk szerint "a sok munka megart az agynak". Hat vigyaznak is nagyon az agyukra!

Itt altalaban nem kell veresen alkudni, pontosan adnak vissza, igaz joval kevesebb van a polcokon. A kozlekedes is teljesen mas. Erdekes modon bar erre alig van auto es motor megis betartjak a kozlekedesi szabalyokat, nem dongol be a szembejovo auto az arokba, nem kanyarodik eled barki akinek eszebe jut elindulni. Remek terep kezdo vezetoknek. Nem kell minden energiaddal a szazezer korulotted cikazora figyelni, a godrokre annal inkabb.

Mas aztan a buddhizmus is errefel. Vietnamban erosen atitatja a kinai konfucianizmus. Itt tisztabb formaja talalhato kicsit tobb hindu elemmel tarkitva. A templomok hangulata joval sterilebb mint vietnamban. Az emberek nem hemzsegnek a szentelyekben, csak a szerzetesek koszalnak. Nem eg mindnehol fustolo es nincs raktar jellege a szentelyeknek, ugyanis vietnamban mindenki mindenfele felajanlasokat hoz a templomba es tomi tele vazaval, szoborral aladozati etellel, stb.

Viszont ezidaig kicsit csalodas Laosz abbol a szmpontbol, hogy nagyon beindult a turistaipar. A vartnal magasabbak az arak (kb mint vietnamban) es pl Luang Prabangban minden templombelepoert fizetni kell. Mondjuk eszakon nemigen volt turista, ott jo volt, de itt kozepen irgalmatlan turistahordak vannak. Mivel a turizmus meg csak most van felfutoban igazi versenges meg nem alakult ki mint Vietnamban igy az arakaat meg ez nem torte le. Meg ki kell birni 1 napot LPben majd utana 2 napot Vientienben a fovarosban es utana ujra bevetjuk magunkat a videk elvezetebe motorral vagy ahogy sikerul. De hat a szep templomokat meg kell azert nezni. Igyekszunk koran kelni meg a nagyon cool turistahordak elott.

Piheneskeppen mindjart elmegyunk megdogonyoztetni magunkat!

Egy kis arlista azert kedvcsinalonak:
Egy remek jo ude, zold ketszemelyes vacsorat utcai standon 26000 kip-ert azaz kb 3.5 USD ert azaz 700HUF ert lehet megenni. A remek jo 630mles BirLao sor 1USD be azaz 200HUFba kerul. A szallas 8-20USD kozott valtozik. 1 ora (szigoruan erotikamentes, legalabbis reszunkrol) dogonyozes kb 800ft.

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr46882883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása