... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2009.01.20. 14:01 | @i | Szólj hozzá!

Nagy ugrassal Thakek

A szep Luang prabang utan meglatogattuk a fovarost Vientient 1 napra, ennyi eleg is volt, kb olyan mint Kecskemet, csak sokkal jobb gyumolcskoktelokat lehet kapni. No jo az igazsag kedveert azert van 2 nagyon szep regi Wat (szentely) amiben gyonyoru, mindenfele stilusu buddhaszobrok vannak. Ultunk is mindegyikben csendben 1-2 orat. Ja meg ettunk lepben megsutott vadmeh larvakat a parlament mellett. Finom, kremes-zsiros, kicsit sos izuk van de annyira nem jo ropogosak mint a cincerlarvak.

Aztan reggel buszraszalltunk es megprobaltuk a Lonely Planet alapjan a Nam Kadiing nemzeti parkot becserkeszni. Jelentjuk nem sikerult. Megtalaltuk a leiras szerint honnan kene hajoval menni, de szemmel althatolag a helyiek meg csak nem is hallottak rola. Kitartasunkra egy ember megprobalt hajot acsolni a tiszteletunkre, de hamar belattuk, hogy nem fog menni, ugyhogy visszaszaltunk a kovetkezo buszra. Ujabb erv amellett, hogy a a 2007es Laosz LP hasznalhatatlan!

A busz rettento nagy suritettlevegoeresztessel megallt, de hamar megbutykoltek (kozben a nepek udvrivallgassal szalltak le pisilni en meg felderitettem az esoerdot) igy delutan 4 re Thakhaekbe ertunk. Ezalatt 350km-t ultem kishokedlin, mert a usz amikor megtelik akkor az azutan erkezoket kishokedlire ultetik kozepen, csomagunkat meg a teton tartotta egy fiatalember, mert a nagy kapkodasban nem volt idejuk lekotni. Bar egy ideig nem voltunk benne biztosak, hogy nem ledobni akarja, mert a nevetsegesen magas jegyarat amit behasltak visszadobtuk. De altalaban ha vege az alkudozasnak elfelejti mindenki a feszult pillanatokat es hamarosan mosolyog. A vegen a buszoscsajszi meg meg is hivott magahoz minket estere ha Savannakethben jarnank.

Thakaekbol fogunk tovabb indulni es egy 350km es kort teszunk meg az ezuttal berelt, immar 6. mocival. Itt is gyonyoru kupkarsztok varhatok, rengeteg buddhaval teli barlanggal. Lesz egy folyo ami 6km-t folyik egy barlangon at mig ki nem bukkan, no ezen is fogunk navigalni. A kornyek azon reszen ahol nem eppen rizsfold vagy epulo viztarolo van monszunerdo talalhato meg egyenlore, ebbe is bekukkantunk. Van itt egy jo nagy naplo a vendeghazban amiben mindenki leirja mi szepet es jot latott a kornyeken ebbol okulunk merre erdemes menni.

A lao vezetesi mod jelentosen roszab mint a vietnami, egyszeruen nem tudnak vezetni. Vientienben a bringankkal ugy megijesztettunk egy motorost, hogy hatalmasat taknyolt szegeny. A baj az hogy amig a vietnamiak semmifele szabalyt nem tartanak be, de ugyesek es figyelnek, addig a Laok igyekeznek betartani a szabalyokat, de nem mindig. A baj az nem tudni mikor melyik eset van ervenyben. Szerencsere a varosokon kivul nemigen van forgalom.

A vacsorat a Mekong partjan bonyolitottuk, remek jo zoldpapaja salatat sultgalambbal es egyebekkel. Aztan fagyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr47891066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása