... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2009.01.25. 01:48 | @i | Szólj hozzá!

Buva'rmo'kus

januar 22-24

A mostani bejegyzest kedves baratunk Jeno figyelmebe ajanljuk lesz benne szamara orvendetes esemeny :)!

Szoval elindultunk mocival Tha Kaekhbol, hogy megnezzuk a kornyek nevezetessegeit. A varostol ENYra kb 7km re talalhato egy figyelemre melto termeszeti jelenseg. Kb 8km hosszan egy 3-15m magas es 2-3m szeles termeszetes fal talalhato, ami szereny ismereteim szerint egy fuggolegesen allo kipreparalodott homokko-konglomeratum reteg. Mocival oda lehet pofogni es setalgatni a tetejen illetve az itt meg eleg jo allapotban levo monszunerdoben.

Ezutan meg 25km eszakra az uton majd befordultunk jobbra es szep folduton 20 kmt kellett motorozni, egy kis karsztkupokkal korulvett medenceben (ez meg ismetlodott nejanyszor, de nem bantuk) a medence vegen talalhato varatlanul szep Khoun Kong Leng, azaz Ejjeli Gong toig (errol kulon irunk), ahol egy ejszakat is toltottunk.

Masnap aztan egy fenekkel fel 80km Vieng Kham ig, ez nem hangzik soknak, de kismotoron elegg elzsibbad az ember feneke. No itt megeheztunk es elhataroztuk ebedre valot vasarolunk. A valasztek boseges volt. A kulonbozo disznohusikat mar kicsit untuk, ugyhogy az egyben nyarson sult mokus es a felbavagott, kilapitott sult patkany kozul a mokust es nehany apro harcsat valasztottuk. Jeno figyelj!

Elindultunk kelet fele egy nagyon szep hegyes tereen keresztul, megalltunk egy oldalvolgyben setalni ahol a csordogalo patakvizre rettento mennyisegu roppant szines es valtozats pillangonepseg erkezett. Vannak lassu, nyugodt joszagok akiket orom fenykepezni es gyorsan cikazo idegbetegek akiket orulet elkapni. Ugyhogy egy ido utan csak ultunk es neztuk hogyan csavarodnak kedvenc lianjaink.

No ezutan eheztunk meg es raktunk egy kis tuzet, hogy felmelegitsuk szerzemenyunket. Hat az igazat megvallva a mokus nem nezett ki valami jol, a patkany sokkal szebben meg volt sutvem de hat a mokus izgalmasabbnak tunt. Kicsit meg atsutottuk, mert eleg puffedtnek tunt, majd megkostoltuk. Hat nagyon rossz volt. A kulso morfologiai megfigyeles alapjan oreg kanmokus lehetett ennek megfelelo eros izzel, ugyhogy Zs csak egy egeszen kicsi darabot evett es en is hamar ugy dontottem inkabb a tuzek istenenek ajanlom a mokus porhuvelyet. Az allat aztan bosszut is allt, mert kesobb elol hatul igyekeztem tole megszabadulni, nagyjabol este 11re allt rendbe a belso egyensulyom, de azert meg 1 napig inkabb csak bananon meg kekszen eltem. Szoval Jeno 0.5 bokalefosast azert sikerult beszereznem. Azert csak felet, mert egy igazi buharai hasmeneshez kepest (napi 14 fosas, 3 napig a vegen epevel ez semmi volt).

No mindegy a mokus bosszujat leszamitva szep naunk volt. Megin szep utakon motoroztunk es estere beertunk a Kong Lor barangig (megint medence vegiben). Ez megint egy eleg egyedi hely. Ugyanis egy folyo 7km et folyik a fold alatt es ezen vegig lehet hajozni.

Masnap reggel ,mint azt mindketten kesobb bevallottuk nemi fenntartassal, aztan belevetettuk magunkat az igazi muglu balheba. Azaz a nagyon turistasnak es gagyinak igerkezo kalandba, hogy helyi hajosokkal vegighajozzunk. Hat, NAGYON ELVEZTUK! Eleg bizarr elmeny egy, heyenkent a var alatti alagutnal nagyobb foldalatti barlangban toksotetben motorcsonakazni (no szerencsere nem nagy dog csak egy kellemes kis ladik), mikozben csak a lampaink fenye vilagitja meg a falakat. A legjobb a vege fele volt, mert itt leszukult a barlang es helyenkent csak 5m szeles es 6-7m magas volt nagy kanyarokkal, mi csak talalgattunk merre tovabb (egyszer vezetonk is, aki nagyon vidam ember volt es a Charon szerepehez meltoan teljesen szivbol jovo amde satani kacajokat eregetett magabol, mikozben joizuen csapkodt a avallunkat, diszkretek es aranyosak voltak). Aztan kb 1 ora utan a hegy masik oldalaln kibukkantunk. Kis pihi utan ugyanez vissza. Utkozben 4-5szor kellett kiszallni es a sekely reszeken athuzni a hajot (ugyhogy szandal viseltetik), illetve egy helyen francia segitseggel egy nagyobb oldalterem-rendszert ki is vilagitottak. Itt lathato volt, hogy errefele mashogy nonek a cseppkovek mint nalunk. Rengeteg szamunkra uj tipusu formaciot talaltunk. Tippem szerint azert mert a barlangok jelentosen melegebbek mint nalunk (amikr reggel bementunk a kulso kb 20 fokbol, meleg paras levego aradt kifele, lehetett vagy 25 fokos) es emiatt mas lehet a kemiai es fizikai folyamatok sebessege. NO meg mas a vizbeszivargas ritmusa is. Az esos evszakban igen sok lehet, most a szarazban a barlang belseje is szaraz volt.

Aztan volt meg motorozas visszafele, meg egy nap csatangolas Tha Khaektol keletre, ahol ujabb barlangokat neztunk es itt mar csirazo rizsvetes kozott koszaltunk. Az egyik barlangban 5 eve egy deneverpecsenyere hajto helyi uriember gyonyoru buddhaszobrokat fedezett fol. Azota a falusiak izleses szentelyt alakitottak ki. No itt is ultunk vagy 1 orat es neztunk ki a fejunkbol. Osszesen kb ujabb 500kmet motoroztunk.

Holnap aztan irany Pakse, ahol az utso 5 napos motoros kaland var rank mielott idotakarekossagbl nem busszal hanem repcsivel megyunk Angkor Wat-ba.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr33900681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása