... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2009.01.26. 13:22 | shiiva billentyűje | 1 komment

Buszos agymosa's

Mar amikor felszalltunk a buszra aggasztott a busz elejen a monitor, nem lesz jo vege. Ahogy elindultunk rakapcsolt, szep csondben belemivodott, a tekintetemet, mint a mez vonzotta, ragadt ra a szemem, pedig ellene akartam allni. Agyamra ment, fulmbe ivodott, tudatom alatt is hatott ram. Alvast szinleltem, hogy ne kelljen odaneznem, Attila fullhallgaton Belgat hallgatott (folyamatosan, szolidan ordit)... kesz nincs tovabb, orult meleg van a buszon, ha egy percre is megall - es miert ne allna meg, eddig meg nem volt olyan buszunk, amit ne kelllett volna sos menet kozben megjavitani - kikattan a mutato, megall a levego, de a dvd forog tovabb. kesz vagyok. agyamra ment, azt hiszem. Megadom magam. Vesztettem. Nem birom tovabb a kuzdelmet, nezem megadoan a sztarokat es lassan kezdek eggyevalni a szereplokkel. Az sem baj, hogy mar harmadszor latom ugyanazt a klippet es elore tudom, mikor akar leugrani a lany a hidrol es orulok, mert tudom, hogy a fiu - aki mar tobb honapja ostromolja, de a lany egy masik pasiert mindig elkergette, szoval a kitarto jofiu - idoben oda fog erni es leoldja a kezerol a feher kendobe csavart retikulnyi kovet es a lany vegul hozzabujik, belatja, hogy nem kell neki ennel tobb, jobb, megnyugszik csapongo szive es hozzabujik a srachoz. A kovetkezo elemzes a tegnapi 8 ora alatt megtett 360 kilometer eredmenye.

Hadd kovetkezzen egy kis klipp-analitika, mar csak a lao (de lehet, hogy tai ezt talan sohasem fogjuk megtudni, mert a ket nyelvet megkulonboztetni nem tudjuk) lelek megertesehez hozzaadott erteke miatt is. A klippek alapvetoen ket fo komponensbol allnak, amelyek az ido elorehaladasaval valtjak egymast. Az egyik resz a cselekmenyt mutatja be, gondolom koze lehet hozza a szovegnek, amit enekelnek az enekesek, ugye es akkor meg is van a masik resz: az enekes tarsasag. kezdjuk veluk!

Hetvenes evek diszkojat kell elkepzelni rozsaszin villodzo gombokkel a hatterben, mikozben fenyarban uszo termekben tancosnok hada flippers estelyikben, hat igen, nagyjabol csak allnak, vagy aprokat rangatoznak. Az enekes legtobb esetben nem is egy, hanem ketto. Es persze azonos nemuek. Volt egy klipp, azon ket srac ranezesre huszonsok evesek, ultek egy motoron, es az istennek nem birtak elindulni. Arcukon a legnagyobb egyetertes, lathatoan jo baratok. Hacsak nem a biciklivel volt valami afferjuk, a la kecske az ejszaka a foldonbol, el nem tudom kepzelni, hogy miert nem tudtak elindulni! (Foleg errefele, ahol mar 5-6 evesen is vigan motoroznak a sracok.) A legszebb megis azt hiszem az a paros volt, akik ket sziami ikerrol enekeltek, akik valoban csak egymast olelgettek, egeszen addig, amig egy valodi dszoggingolo (pulzusmeter volt a karjan!!!) el nem szaladt az ujonnan berendezett hazuk ablaka alatt, es nem ertettek, hogy miert bolydult fel a hormonrendszeruk. Aztan lenezett a kisse fustgomolyban – mint egy pasat erdemes elkepzelni – ulo Buddha es felvilagositotta oket, hogy a ferfiaknak noket illik szeretniuk. Na erre gyorsan szet is valasztattak magukat, de persze meg mindig torpek voltak, ugyhogy elegge ugyefogyottan mozogtak. A csajszirol meg kiderult, hogy katonano, es hihetetlen fess, katonalegenyek masiroztak meg gyakorlatoztak folyton a szeme elott. Mar-mar azt hittem, hogy igazi komedia a sztori, amikor a no valahogy megis felejuk fordult es jelezte, hogy egyikuket megis magahoz szolitana. No es akkor itt jott a legnagyobb gubanc, mert amig mindketten csak bohocok voltak, addig meg megmaradt az egyseg, de igy?? Ha csak egyikuk nyerhet? ki legyen az? Nincs mas megoldas, megint egy fohasz buddhahoz, es o kello bolcsesseggel egy par pisztolyt dobott le nekik. Visszarettenes az utolso kocka es vege a klippnek!

Egyszoval nok es ferfiak parban enekelnek, lehet, hogy mint nalunk Koncz Zsuzsa a nyolcvanas evekben, ezzel egyfajta politikai rezisztenciat fejtenek ki az egypartrendszer ellen?? Vagy csak a szabad-szerelem szovivoi? Esetleg a biztosabb siker kedveert kell ket egyforman csabito arcot felvonultatni, nehogy a nezo mas csatornara keressen ra? Orok rejtely marad.

A szerelem legfobb kelleke megis a mobiltelefon. mobiltelefonon lehet megorizni, szivhez szoritani egy-egy kandikepet remenytelen szerelmunkrol, szimkartyat konnyes szemmel pohar vizbe dobni, kepet kitorolni a rendszerbol, uzenetre varni, kuldeni, a huszonegyedik szazad azsiajanak fontos jelenetei. Nem egymas kozeleben, hanem egymas telefonjaiban elnek es ernek a szerelmek.

 

Aztan jon a szerelmi haromszogek romantikaja. A remenytelen szerelem, vagy az utolso pillanatban megis az igaz es kitarto szeretot jutalmazo holgy, jelentos toposzoknak szamitanak. A legszebb jelenet ebbol a fajtabol egy lelkes fiatalemberrol szol, aki a mezon szalado es flip-floppjat elszakito lanynak valami fuszallal megjavitotta a papucsat. Ezutan kovette ot mindenhova, talan meg talalkoztak is, a lanyon latszott, hogy az aktualis pasijaba nem szerelmes, de valahogy megis hozzamegy (hatalmas kocsi, haz, vagyis a foldi valosag brutalis realitasa, a kenyelmes elet) es valami utolso jelenetben a hatalmas kocsival szaguldanak at a mezon, a szerelmes legeny pedig aki epp ott setal utanuk ered. Szalad-szalad teljes erejebol – figyelem ismetlodo lab-metafora kovetkezik – megbotlik egy szuros agban, felsebzi a talpat, de szalad tovabb, az uj haz ablaka ala er, ahol a csajszi koszivuen becsukja ra az ablakot o pedig csak egy verfoltot hagy maga utan. es itt persze vege is a klippnek.

 

Itt szunet kovetkezik, mert megesznek kozben a szunyogok, de igerem egyszer befejezem. Amen!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr72903272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lendvai attila 2009.01.26. 17:16:26

...ezek azok a dolgai egy idegen kulturanak amiket sehogy mashogy nem tudsz megtapasztalni, csak ugy ha odautazol es jegyet veszel egy 8 oras buszutra... :)

filmek, internet, tv... semmit sem ernek egy 8 oras buszut, haromszor-negyszer korbefordulo dvd-jehez kepest... :)
süti beállítások módosítása