... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2009.01.30. 03:09 | @i | Szólj hozzá!

A kavekeszites elso eszkoze a... lancfuresz!

januar 28-29

Plommm, plommm, plomm... koszonjuk onnek, hogy a cegunk altal forgalmazott nagy gonddal kizarol az on szamara valogatott kavenkat fogyasztja:

Minden egyes pohar kave elkeszitesehez 20negyzetmeter esoerdot vagtunk ki nagy faradtsaggal majd az on altal kifizetett ar 3%-at fizettuk ki a termelonek, aki sokszor (de azert nem mindig) gyermek. Plomm. plommm. plomm.

 

No szoval, megjartuk a Bolaven platot. Hazigazdank 5 napos turat javasolt, de az atmoszfrat es a latnivalokat azt hiszem 2 nap alatt sikerult magunkeva tennunk. Paksebol EKr majd Era motorozva eljutottunk a plato peremen a Tat Lo vizeses egyuttsig. Itt jot furodtunk a mar kicsit kehesen mukodo vizesesben (a viz nagyreszet lenyeli a vizieromu). Aztan meg megnztunk nehany helyi falut, ahol kulonbozo nepek elnek. Sajna a diverzitas errefele mar csak abban nyilvanul meg, hogy ki minek tartja magat. Mindenki dompingruhaban jar es muholdvevo antenna van a viskoja elott. Szoval akit ethnic falu latogatassal hulyitenek az Eszak-Laosz nehany falujat leszamitva ne varjon tul sokat. Masnap aztan 40kmes hegyiszakasz kovetkzett kozepsn rttento foldutakon. Vegig kavulttvenyek kozott vitt az ut. Megneztuk a nepk hogyan szedik a kavet es hogyan szaritjak. Kavet venni azonban eleg nehezkes errefle, mert a helyiek nem isszak (gondolom tul draga nekik), igy  a boltban nem adnak, a platon levo "mintaboltok" pedig zarva voltak. Idonkent megalltunk egy sorre es bodegak arnyekaban neztunk ki a fejunkbol. Zsuzsa a konyvbol kiszurt egy vizesest amitol egy masikig allitolag erdoben vezet az ut. Mivel az egsz platon 1 negyzetcentimeter termeszetes erdo nem maradt lecsaptam a lehetosegre.

A Paxonbol Pakseba vezeto ut 40. kilometerenel van a Tat Yuang vizses, innen a Tat Fan vizesesig sikerult elballagnunk, meglepoen jo minosegu erdoben. Ami csak annak koszonheti tulelset, hogy itt merdek hegyoldalak koze vagta be magat a folyo s nem birtak kaveultetesre felhasznalni a teruletet. A tura vegen majd irok egy mit lehet latni es mit nem DK azsiaban reszt, csak hogy mindenki tudja mire szamitson.

Estere aztan beertunk Pakseba es az egesz napi napon aszalodast egy jo kis zuhanyozassal zartuk, majd Doc Champanal megmasziroztattuk magunkat.

Ma meg elnezunk Paksetol eszakra a Mekong szigetvilagaba.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr28911568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása