... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2009.02.05. 17:43 | @i | Szólj hozzá!

Egy kis terrorhaza aztan haza

februar 3-5

No szepen kereteztuk utunkat, mert mint talan emlekeztek annak idejen Saigonban a vietnami haboru muzeumat tekintettuk meg eloszor. Angkor utan pedig Phnom Penhben megtekintettuk a voros khmerek volt csekas fohadiszallasat, ahol muzeum van berendezve remtetteiknek. Illetve hat Zsuzsa tekintette meg, mert nekem eleg volt egy szobat megnezni egy vasaggyal nehany bilinccsel es egy fenykeppel a falon egy szerencsetlenrol es utana kiultem a kertbe mert a tobbit mar el tudtam kepzelni es az emberiseg letezesre meltatlan viselkedeserol elmelkedtem.

Utana aztan buszra pattantunk es 6 ora igen civilizalt buszozas utan megerkeztunk Saigonba. Itt hamar szallodat es motort talaltunk. Mociztunk egy nagyot korbe a varosban, edessegetket es sort zsakmanyoltunk. Holnap meg van egy napunk itt amit majd csak eltoltunk valahogy massziroztatassal es vasarlassal egybekotve. Bar Phnom Penhben mar remek bevasarlast sikerult eszkozolni. bVattunk  mindenfele csini-bini ajandekot, olcso turaszandalt es vegul 2 darab remek kinai North Face hatizsakot, mivel buddhank ugye a nagy csomagban utazik es hogy ne lepjuk tul a 20 kilo feladott csomagot at kell csoportositani a kezipoggyaszba valamennyi csetreszt. A ket zsakot eleg bagoert sikerult megszerezni, ugyhogy a kis mar nehany kontinenst megjart es elegge lepattant utizsakunkat kodusoknak adtuk.

Kodusbol akad boven Kambodzsaban. Ebben is Indiara hasonlit az orszag. Azaz a az erosen brahmanista beutesu vallas, a kellemes curryk, es a buszokon szolo nagyon gagyi, erosen indiai beutesu lakodalmas muzsika mellett rengeteg ember koldul es zaklatja a turistakat. Eloszor azt hittuk, hogy az orszag hanyatott tortenelme miatt, de aztan beugrott az indiai rokonsag. Laoszban altalaban beken hagytak az embert, legfeljebb eladni akartak dolgokat, pedig hat ott is tortentek csunyasagok a kozelmultban.

Azt azert meg fontos elmondani, hogy utolso napunkon Angkorban meglatogattuk Angkor Thom-on belul a Bayon nevu templomot ami zsenialis, igy nalam elorekuszott a megosztott elso helyre a Bantheay Samrei melle. Ez a templom egeszen bizarr szerkezetu. Rokokosan egymasra torlodott kerengok vannak piramis strukturaban, sokszor epiteszetileg ertelmetlen zegzugokban millio toronnyal. Mindegyik torony 4 oldalan hatalmas buddha-kiraly fejekkel amik vishnu 4 arcu fejet mutatjak. Barhol ul az ember egyszerre legalabb 12 hatalmas arc bamulja. Raadasul aznap szep tiszta ido volt es a reggeli fenyek nagyon jol mutattak. A templomot ket orvben dombormuves fal is korbeveszi korabeli eletkepekkel.

A bucsuestet pedig egy remek helyi etterem es koktelbar fosztogatasaval toltogettuk. 5-9-ig happy hour volt es igy olcson gyorsan egymasutanban 9 koktelt benyomtunk a Mai Tai-tol a Blua Hawaii-ig.

 

Szerintem hacsak az almatlansag ram nem tor Dohaban a kovetkezo hir mar otthonrol erkezik. Tervezunk meg jo nehany reszlet es banyomas leirast, illetve utertekelest. Mit igen es mit ne, stb...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr88924804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása