... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2009.02.18. 10:13 | @i | Szólj hozzá!

Mi volt a legjobb es mit hagytunk volna ki

Szép és jó:

-Hát nekem, bár csak Zsuzsa rábeszélésére mentünk oda végül, Angkor tetszett a legjobban. Itt is a Bayon és a Banteay Shamre templomok. Egy csendes sarokban ülni ezekben a gyönyörűen bizarr és aprólékosan cikornyás épületekben és emészteni a hangulatot remek dolog volt. Persze ehhez az is kellett, hogy legyen elég időnk az atmoszférát magunkba szívni. így:

Az angkori templomok tanulmányozásának helyes módja

 

-Most hiretelen a második helyre, a Nimh Binh vagy a Tha Kaekh körülötti rizsföldekkel zöldített fekete karsztkúp vidékek, mint DK ázsia esszenciája, pottyantak.

-Váratlanul nagy, bizarr élmény volt a 7km hajókázás a föld alatt (Tam Khong Lo).
-Barátságos hangulatúak és szépek is Saigon pagodái, elsősorban azok amik a kínai negyedben a Cholon, ban vannak.
-Spontán ebédelés és pálinkázás a helyiekkel egy no-name falucskában Észak-Vietnamban Dien Bienh Phu közelében. Vietnam és Laosz hegyi népeinek és vidékeinek meglátogatása, szigorúan motorral szabadon mozogva és spontán barátkozva.
-Hoi An bár rettentően túristás, mégis kellemes és szép városka. Ha valaki nem megy Angkorba, a közelben My Son cham templomromjait is szerettük.
-bár voltunk Angkorban Wat Phu Champasak igen jó és valamiért a város hangulata is bejött. Bár semmi nincs benne, de a nagy Mekongra néző teraszú szálloda és a lelassult állapot miatt tetszett.
-Luang Prabang templomai, különösen a hegy lábánál a nem túl izgalmas királyi palotával szemben egy pici, nem nagyon látogatott, de gyönyörűen festett Vat.
-Igen jó volt aztán Hanoiban a műanyaghokkedlin ülve sörözni és sült kutyát ropogtatni (Cha Cho). De ugyanitt a vízi bábszínház is bájos volt.
-A francia segedelemmel készült Hanoi Néprajzi Múzeum is figyelemre méltó.
-Speedboatozás Muang Kua és Haxa között a Nam Ou folyón. Bár az LP szerint életveszélyes és nem kéne csinálni. Amúgy a Laosz LP igen szar.

Kihagytuk volna:

-a Tha Khaek-Pakse közötti rettentően improduktív és lassú buszutat.
-hasonlóan durva volt a Luang Prabang-Vientien éjszakai buszút, mert az átlagosnál jelentősen kényelmetelnebb ülések voltak.
-agyrohasztó gagyi videók a buszon

Kihagyhattuk volna:

-Vientien feledhető
-A Bolaven plató feledhető
-így Laoszra talán kevesebb idő is elég lett volna

Még jó lett volna:

-Lejutni a Lao-Kambodzsai határnál a Mekong vízeséseihez és a négyezer sziget vidékére

 

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr30927804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása