... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2009.03.07. 11:32 | @i | Szólj hozzá!

A képválogató rabszolga keservei

No nem felejtetünk el ám benneteket!

Csak hát egyrészt ugye a 6 hét lazsálás után dolgozni is kell. Másrészt meg csináltunk 9700 fotót amiben a montázsok még nincsenek benne, illetve van még vagy 80 videó is.

Odáig jutottunk mostanáig, hogy egyszer átnéztük a képeket és kidobtuk a rosszakat. Ez kb 10-12 óra folyamatos munka. Aztán most lassan a második menet végére érek (a 7300. képnél tartok) amikoris kiszedjük mik a zok a képek amik fotográfiaiak jók és mik azok amiket még vetítésen információtartalom szempontjából érdemes megmutatni. Az utolsó kör aztán az lesz amikor a jobb képekből kiszedjük a tökéletes, gyönyörű, szép és jó kategóriákat.

Néhányszor már végigszívtuk ezt a dolgot. A Török túrán még két tükörreflexes filmes gépünk és az én akkor vásárolt Nikon Coolpix *** nem túl profi, de azóta is szeretett gépem volt. Mondanom sem kell, hogy az én diáim sosem kerültek bekeretezésre. Szóval itt még emberi mennyiségű képből kellett válogatni.

A délamerikai túrán ha jól emlékszem már 6000 képet csináltunk két digitális géppel. Ezt bitang volt kiválogatni, mert még excelben adminisztráltunk és állandóan váltogatni kellett a képnézegető és az excel között. Ennek hatására aztán az Ausztrál 10000 kép kiválogatásának neki sem álltunk amíg meg nem írtam azt a programot amit még az ausztrál sivatagban találtam ki. A program feldob egy képet amire az ember a kép szépségének megfelelően 1-9ig nyom egy számot, ekkor jön fel a következő kép és így tovább. A gyakorlat célja az volt hogy nagyon gyorsan lehessen dolgozni. Később mindenféle kategóriákba lehet a képeket hasonló módon dobálni és szűrni, de ez nem a reklám helye úgyhogy a részletekről majd egyszer.

A tempót elnézve a övő hét vége fele kapjátok majd az első ízelítőt és aztán hamarosan rátok zúdul majd minden.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr91987016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása