... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2009.09.28. 18:25 | @i | Szólj hozzá!

Van mar keco

Buszken jelentjuk, hogy sikerult lakast talalnunk, mar van alairt szerzodesunk.

Nem volt konnyu.. sok szempontbol.
Ovatos duhajkent az okt1el kezdodo 6 honapra mar juliusban elkezdtunk lakast keresni Parizsban az interneten talalhato ugynoksegek es aprohirdetesek bongeszesevel.

Elso elmenyunk az volt, hogy egy 20 negyzetmeteres lukert szemrebbenes nelkul elkerhetnek 900 EURt. Ezt raadasul neha ugy, hogy a 20 m2 ugy 20m2, hogy a 16 m2es lakasba beleszamolja a gelirianak titulalt megemelt agy 4 m2et :)

Megismerve az arakat sikerult is elkerulnunk gyors egymasutanban ket Nigeriai level jellegu atverest. Gyanusan jo aron ajanlottak emberi meretu lakasokat. Aztan amikor irtunk jott a mese, hogy a tulaj epp kinaban utazik es sziveen elkuldik a kulcsot hogy megnezhessuk a lakast, ha letetbe helyezunk 1000EURt itt es itt. No persze ezt nem szoptuk be. Irtunk nekik nehany levelete, hogy kicsit nehezebb legyen az eletuk, de valoszinuleg akad madar eleg.

Szovla mindneki vigyazzon aki Parizsban lakast keres.

Zsuzsa 1-2 het kuzdelem utan raebredt, hogy remenytelen ennyivel elore lakast keresni, mert Parizsban ha feladnak egy hirdetest altalaban delutanra mar nincs meg a lakas. Hiaba iratkozott fel emailt kuldo oldalakra, ha nem telefonalt azonnal mar eselyunk sem volt.

Raadasul meg lakast csak azonnalra adnak ki, ugy nem hogy majd 2 honap mulva.
Meg raadasul lakast me szeretnek 6 honapea kiadni, hanem lehetoleg evekre.

Igy sejtettuk, hogy nem lesz konnyu dolgunk es az oktoberi munkakezdest elosegitendo mar szept 21.en megerkeztunk Parizsba, azzal a cellal, hogy 10 napig megkuzdunk a lakaskerdessel es a burokracia egyeb agaival.

Itt csak a lakaskerdest ecsetelem.

Zs mar indulasunk elott felorankent frissitette az oldalakat es csapott le Skype hivasok utjan a lehetosegekre, de csak akkor kezdtunk hatekonyak lenni amikor maly heluben voltunk, azonnal reagaltunk, megbeszeltunk tallakozot es magunkkal cipeltuk a "Dossier complet" nevezetu papirtomeg szornyedvenyt.

Egy DC tartalmazza utleveleink fenymasolatat, a fonokom altal irt igazolast, hogy itt es itt fogok ennyi ideig dolgozni es ennyit keresni, az o igazolvanyanak, fizetesi cetlijenek es bankszamlajanak masolatat (azaz kezeskedik ertunk), az en tavalyi adobevallasomat es az elmult 3 havi fizetesemet. Szerencsere mind Richard (a fonokom) mind az en edesanyamat beken hagytak.

No ezekkel az irat-utegekkel felszerelve jartuk a potencialis lakasokat. Legtobbjuket inkabb nyomortanyanak vagy odunak titulalnam, bar francia szabvany szerint lakhatasra alkalmasak.

Az elso volt a legviccesebb. Erkezesunk delutanjan fel 4tol volt meghirdetve, hogy mehetnek az erdeklodok. A lakas egy lift nelkuli haz 4. emeleten ekeskedett. Az utcatol a lepcsohazon keresztul csigazodott fel a felcsigazott tomeg a lakasig. Ahol atizzadt ingben allt a tulaj es kataton erdektelenseggel gyujtotte a papirtkupacot maga melle. Mindnekinek megigerve, hogy majd szol neki mi az abra. Nemtom mi alapon valasztott. Mi is beszalltunk a jatekba es leadtuk a szavazatunkat, nem sok joban remenykedve, de mar ertve miert lehet horribilis osszegeket kerni egy nagyobbacska szekreny meretu kecoert.

Volt meg nehany internetes probalkozasunk, koztuk viszonylag hasznalhatoak, de rajottunk, hogy az 1000EURert hirdetett lakasok meg csak nem is butorozottak.
Igy mig en a bankban kuzdottem es elkezdtem doglozni, Zsuza zsenialis vezercsellel az utcakon kezdett el boklaszni es a weben nem megjelenoi kicsi ugynoksegeket jarni. Talalt is hamar egy szep kis lakast amire nem ezrek csapoltak. Nem a legvilagosabb ugyan es a bicikliket is az utcan kell majd tarolni (szerncsere vannak labszarvastagsagu biciklilancolok), de hatalmas, 30 m2 es otthonos. Igaz az utca legkisebb haza a 17. szazadbol, de ennek megfeleloen hangulatos fagerendai vannak, felujitott dupla oszigetelo ablakai es butorozott. Kereshettunk volna meg idegolo munkaval talan jobbat is de ne legyunk maximalistak, no meg jo fonokomet sem akartuk nagyon efarasztani.

A szerzodest mar alairtuk hetfon 11kor lesz korletszekmle es kapjuk a kulcsot.

No a szerzodes alairasa azert meger egy par mondatot. MOndtuk hogy gyonyoru, kivennenk, aszontak masnap jojjunk vissz es megbeszeljuk. Masnap aszontak jo, akkor mivel komolynak latsszunk a kovetkezo nap a fonokommel jojjunk vissza, mert o vallal majd kezesseget. No 3adszor is visszamentunk ezuttal mar mindannyian. Ala kellett irni 6*10 a 23.on lapot. De igazan rossz kisfiunak a fonokom bizonyulhatott, mert neki 3szor _kezzel_ kellet lemasolnia egy 3 paragrafusos szoveget a szerzodes 3 peldanyara, hogy kezesseget vallall. Kulonvonult es 20 percig mint egy kodexmasolo barat zokszo nelkul kormolt.

Ugyhogy utana sort ittunk.

Ja es itt lehet megtekinteni a habitacion-t. Nezzetek meg streetviewban is. A mienk a ket kis ablak az elson, a gyengebbek kedveert bekereteztuk.


No ennyit a lakasberlesrol.

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr741412301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása