Hu tegnap akkorat zabaltunk....
Meg regrol emlekeztem a fonokom egyszer elvitt egy etterembe a Butte aux Cailles-on. Most mintha mas lett volna az etterem, de igeretesen nezett ki (bar gyanitom csak rosszul emlekszem, mert e guglin ugy tunik a hely regi patinas kozkedvenc). Jo jel volt, hogy pillanatok alatt tele lett.
Aki Parizsban vacsorazni akar jo ha tudja, hogy a franciaknal oramuszeru pontossaggal indul be a gyomorsavelvalasztas 19:30:00 kor. Hetkor meg tokures egy etterem 7.40 kor mar nem lehet beferni. Ugyhogy ovatos duhajkent mar 7 korul elkezdtunk cserkeszni, de volt olyan etterem ahova akkor meg be sem lehetett menni, mert az ajto zarva volt.
Szoval ez egy baszk etterem, de sok atfedest mutat a franci a konyhaval. Gyiru baratunk ragaszkodott hozza hogy eloetelt es foetelt IS egyunk, pedig az egyik mar eleg lett volna. Hoztak brutalis meretu bodonben salatat, kecskesajtot es petrezselymes csigat (marmint kulon-kulon). Aztan foetelnek Magret de canard volt (rare), meg Cassulet meg valami bornyu. No az volt a legjobb, ezek a baszkok 2x chipsz vekonysagura vagjak a krumplit megsutik felig ropogosra es utana teszik ra a hust, sajtot meg a szoszt es be a sutobe. Ezen valami vilagosbarna, gombas mustaros szosz volt. A krumpli megszivta magat es olyan lett mint egy csuszateszta, igen jo volt. Persze utana meg orakat kellet korbe setalnunk, hogy letezni tudjunk.
Utolsó kommentek