... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2009.10.07. 10:11 | @i | Szólj hozzá!

Chez Gladines

Hu tegnap akkorat zabaltunk....

Meg regrol emlekeztem a fonokom egyszer elvitt egy etterembe a Butte aux Cailles-on. Most mintha mas lett volna az etterem, de igeretesen nezett ki (bar gyanitom csak rosszul emlekszem, mert e guglin ugy tunik a hely regi patinas kozkedvenc). Jo jel volt, hogy pillanatok alatt tele lett.

Aki Parizsban vacsorazni akar jo ha tudja, hogy a franciaknal oramuszeru pontossaggal indul be a gyomorsavelvalasztas 19:30:00 kor. Hetkor meg tokures egy etterem 7.40 kor mar nem lehet beferni. Ugyhogy ovatos duhajkent mar 7 korul elkezdtunk cserkeszni, de volt olyan etterem ahova akkor meg be sem lehetett menni, mert az ajto zarva volt.

Szoval ez egy baszk etterem, de sok atfedest mutat a franci a konyhaval. Gyiru baratunk ragaszkodott hozza hogy eloetelt es foetelt IS egyunk, pedig az egyik mar eleg lett volna. Hoztak brutalis meretu bodonben salatat, kecskesajtot es petrezselymes csigat (marmint kulon-kulon). Aztan foetelnek Magret de canard volt (rare), meg Cassulet meg valami bornyu. No az volt a legjobb, ezek a baszkok 2x chipsz vekonysagura vagjak a krumplit megsutik felig ropogosra es utana teszik ra  a hust, sajtot  meg a szoszt es be a sutobe. Ezen valami vilagosbarna, gombas mustaros szosz volt.  A krumpli megszivta magat es olyan lett mint egy csuszateszta, igen jo volt. Persze utana meg orakat kellet korbe setalnunk, hogy letezni tudjunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr961433544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása