... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2009.10.08. 14:54 | @i | Szólj hozzá!

Occident express

Meg nem is irtunk arrol hogyan utaztunk Parizsba.

Mindketten mar olyan mertekben utaljuk a repules korul megnyilvanulo tomeghiszteria megnyilvanulasait hogy ugy gondoltuk inkabb vonattal megyunk Parizsba mint repulovel. Fenenek se kell a kibumlizas, cipolevetel, gatyaszijmegoldas, anusvizsgalat, vizelkobzas, primitiv gagyi olcso szendvidcsek, rengeteg uzemanyag elegetese majd utana bebeumlizas a repterrol. Az Ocsem azt talalta ki, hogy legkozelebb meztelenul megy es odapisal a sarokba, hogy nincs nala most mar folyadek, szerintem melto valasz az emberiseg fokozodo hulyesegere.

Szoval a cim azt jelenti, hogy mi nyugat fele mentunk az Orient express valamelyik maradvanyaval.

A Budapest-Munchen utat ketszemelyes halokocsiban tettuk meg. Beszalltunk a kulturalt kalauz segitsegevel a kulturalt halokocsiba, majd kulturaltan elovettuk a magunkkal hozott behutott rose bort es a talpas poharakat. Ezek utan igen jol aludtunk reggel 6ig.

Munchenben 3 percet kaptunk az atszallasra a csatlakozo TGVhez. Ezen kicsit aggodtunk a jegyvetelkor, de aztan biztunk a germanizmusban. Sikerult is atszallnunk, nem volt nehez, mert a TGV a peron tuloldalan vart! A Munchen Parizs tavot 6 ora alatt tette meg. Bar nemetorszagban es franciaorszag dombosabb reszen inkabb csak mint egy gyorsvonattol elvart sebesseggel halado vonat haladt (120kmh). A vegen huzott bele igazan, akkor olyan 280al mehetett. Azert a shinkanzen gyorsabb volt, ott nagyobb gyorsulasokat erzett az ember amikor dombnak indultunk fel vagy le.

A vonat sebeseget a WCben folytatott megfigyeles is megerositette. Nyilvanvalo volt, hogy kisebb kanyarokban is nem-inercia rendszerkent mukodik a WC (azaz Galilei relativitas elve nem ervenyesult). Ugyanis a korabban megivott bor nem egyenest, hanem oldalra elhajlo parabolapalyat kovetett. Odaig mar nem fajultam, hogy a gorbe alakjabol oldaliranyu gyorsulast szamoljak, de erdekes elmeny volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr461426910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása