Tudjuk, hogy a franciák közmondásosan transzban vannak az ételek láttán. Nem zabálnak sokat, de megválogatják, hogy hogyan és mit esznek. Munkából hazafelé menet beugranak a pékhez, a halasnál vesznek néhány osztrigát, vagy a sajtosnál válogatnak a sok száz különböző penészes kocka-háromszög sajtocska között. Nem csoda tehát, ha a virágkiállítás témája is az ételek körül forog.
Van egy öreglányokból álló egyesület, akik ezzel foglalkoznak: virágból imitálják az étkeket. Végül is ahogy az ember öregszik amúgy is egyre kevesebbet eszik, mit csináljon mégis a sok energiájával, amit az ételekre szánt évtizedeken keresztül. A megoldás magától értetődik. Az eredmény pedig kedves, ízletes, ha még kicsit bárgyúnak is titulált, mégis szívmelengető: virág-halak, virág-torták, virág-előételek, koktélok. Még a szakács is virágból volt, és bár ő Archimboldo óta jó ismerősünk, mégis jó volt így “élőben” viszontlátni.
Utolsó kommentek