... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2009.10.26. 19:00 | @i | Szólj hozzá!

I love graffiti!

Szombaton igen csuf ido volt, ugyhogy leginkabb dolgozgattunk, viszont vasarnap sutott a nap es gyonyoru meleg ido volt. Koran akartunk kelni, hogy megnezzuk Belville es Chateau Rouge piacait, mielott a St Denis bazilikat megenezzuk (bazilikarol nem lesz szo, ismeri mindenki).

Mindket varosresz arrol hires hogy rengeteg bevandorlo lakik erre fele. Belvilleben arabok es zsidok CRnel pedig afrikaiak (kicsit DKre pedig az indiai boltok vannak mindenfele csiricsare eskuvoi ruhaval es Ganesha szobrokkal).

Hat a koran keles akarasa tul jol sikerult, mert elfelejtkeztunk az oraatallitasrol es hogy emiatt 1 oraval tobbet lehetne aludni. Ez ugye minket nem vonz, viszont mast igen igy minden kesobb indult es meg a piacok sem nyitottak ki.

De ki koran kel aranyat lel. Elindultunk a Rue de Belville-n EEk-ra es egybol belefutottunk a lepukkant de csodalatosan telegraffitizett rue Denoyez-be.

Gyulolom amikor tehetsegtelen fiatalok a bena tagjeikkel ronditjak a szep lakohazak oldalat, de amikor szepen graffitizett vasuti kocsikat, vasuti keriteseket, aluljarokat vagy lepukkant udvarokat latok azt nagyon szeretem (igen meg vasuti kocsikat is mert egy retkes MAV vagont nem tartok szepnek, no jo mondjuk az ablakot vandalsag lefujni). Itt aztan a lepukkant Belvilleben csak javit a graffiti.

Egy kort megteve a rue Ramponeau bol nyilo foghijon ujabb kis csodat lattunk. A gogli muholdfoto mar kicsit regi lehet, mert mashogy nez ki. Gyanitom valami gerillamuvesz csapat szep kis art-kertecsket varazsolt es fujt ahova tudott 3 emelet magasan. Affele Rom-Galeria.

A fiatalok lelkulete azertnem minden esetben lehet teljesen egeszseges, elnezve a rajzokbol halyenkent arado eroszakot. A korabbi gunyos beszolasom a hivatalos (es) parizsi muveszvilagra megerositest nyert. Sokkal jobban elveztem es szebbnek talaltam ezeket a rajzokat, mint a sok meglatogatott vernissssszazzzzson hemzsgo okostojasok altal dicsert narcisztikus felmuveszek "muveit". Elozo nap a magyar intezteben is volt egy megnyito (elotte meg gyorsan megneztuk a muveket aztan leptunk) hat attol sem voltam lepadlozva.

Szoval ultunk:

Neztunk:

es elveztuk a kertet, falakat:

 

A graffiti utan seta Belvillben majd Velibbel irany Chateau Rouge piacai. Mindeket helyrol megjegyzendo, hogy nagyon hangulatos es ha valaki hust akar venni parizsban akkor ne a franciak piacain vegye a nagyon szepen bekotegelt es petrezselyemmel feldiszitett rettentoen draga es alapjaban veve csunya (cupakos apro darabokbol allo) husokat. Hanem menjen ki a fenti helyek valamelyikere, mert itt lattam eloszor szep husokat es az aruk negyede a Monge, Moufetard, etc.. piacok es Supermarchek husarainak (20-40 EUR/kg, a husokrol kulon bejegyzest most nem irnak, de szerintem mivel a francia piacokra jellemzo a magasan feldolgozott elelmiszerek arusitasa, azaz nagyon szep sulthusokat es pastetomokat arulnak, nyers hus formajaban mar csak a maradek cafatokat aruljak, hogy miert ilyen dragan azt nem ertem, idonkent az a hulye erzese van az embernek, mintha hushiany lenne). Az okostojasoknak akik latatlanban mondanak, hogy olcso, persze, mert mindenfele budos nyuves afrikai hus, uzenem, hogy nem, szep es friss husok (egy atlagos angol hentes ezekhez kepest puffadt hullakat arul), ugyhogy tessek csak odamenni, gyonyoru marha, borju, birka es barany hus van + kecske, diszno persze nincs.

Aztan bucsukent meg ha nem is csucsszinvonalut, de igen mivesen megcsinalt jo kis kormat ettunk egy indiai etteremben. A megfelelo ettermet ugy valasztottuk ki, hogy a bringan ulve szagot vettunk es tobb cikcakkozas utan a szagnyomot kovetve jutottunk ide.

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr861475648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása