... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2009.11.23. 17:00 | @i | Szólj hozzá!

Vesztek az Osztrigak

Sokaig nem jelentkeztem. Az igazsag az, hogy szabadidom nagy reszet evessel toltottem. Ennek oka, hogy itt jartal barataink a csemetevel es hat mindannyian nagyon szeretunk tapalkozni. Majd minden este foztunk valamit (utso este pl a reggel az afrikai piacon vasarolt kecskehust sutottuk meg fozobanannal), vagy ha nem akkor elmentunk a jo kis kinaiba.

Istvan es Luca figyelemremeltoan nagy mennyisegu osztrigat bir elfogyasztani es erre idolegesen engem is raszoktattak (a kekkagylot avagy moule-t azert jobban szeretem). Terveztuk, egyik este elmegyunk kedvenc tengeriherkentyus ettermunkbe a Le Suffren-be, Plateau geant-ot, azaz Orias talat zabalni (itten latszik mas bitjeibol hogyan nez ki, az igazi az 3 emeletes ezek valami remenyteljes kezdok lehettek). Ez kotelezo program amikor Parizsban tartozkodunk. Mi se birtuk tovabb Zsuzsaval 3 napnal mielott elmentunk oda.

A tal ugye all meretes tarisznyarakbol, langusztacskakbol, osztrigakbol, ketfele tengeri csigabol, a nagybol amit boulotnak hivnak es a kicsibol amit bigorneaux-nak. Figyelem a csigak meglepoen finomak! Van aztan meg nehany kulonfele kagylo is es a felejtheto kicsi garnelak (crevette grise). A tal melle kihoznak egy szerszamosladat amivel a kulonbozo joszagokat kell a hazukbol, hejukbol, pancedljukbol kipiszkalni. Szoval jo moka, szeretem a babras kajakat, pl az articsokat is!

No vegul az etterembol otthoni zabalas lett, mert kicsit egyszerubb egy 1 ev alatti babat otthon szorakoztatni mint egy ettremben (no nem a csigahazakat dobaltuk le neki..., hanem a sorosuvegekkel jatszott). A masik inok, hogy koltseghatekonyabb. A Mouffetard halasanal minden alkatreszt meg ehet kapni. Amit nyersen eszik az ember (osztriga) azt nyersen amit meg elofozve (az osszes tobbi) azt elofozve. A harmadik indok, hogy igy magunknak tudtunk valogatni, no crevett grise, beaocoup de osztriga, jo nagy.

Felent es alant mutatok nehany fotot a teritek es a pusztitas mereterol. Eloszor 2 tucat azaz 24 darab 2es meretu (eleg nagy) osztrigaval alapoztunk. Utana jott a tobbi. Az igazat megvallva a garnelak (nem kis satnya hanem szep nagy) este megmenekultek, reggel ettek meg Lucaek reggelire!

A kepek nem fotomuveszeti alkotasok, ugy lettek kivagva, hogy a lenyeg latsszon.

Elotte:

Utana:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr741546616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása