... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2010.03.03. 18:41 | @i | 2 komment

Nagybani gagyi

Tegnap este szuletesnapom leven kollega ajanlotta etterembe igyekeztunk. Igy elvetodtunk Parizs egy olyan reszere ahol meg nem jartunk.
Errefele mindig talal az ember meglepot. A Pompidou kozponttol EKre, Nicolas Flamel a hires alkimista hazatol nem messze (Parizs allitolag legregibb haza) van nehany haztombnyi viszonylag lepukkant resz es itt leltunk ra a Parizsban arult ikonikus es kevesbe kozismert gagyik osforrasara. Ket-harom utca tele volt afrikai, kinai es egyeb tomegarukkal brutalis dimenziokban, balakban, omlesztve.

Aki jart Parizsban az az Eiffel torony es a Trocadero kozeben bizonyara talalkozott fekete fiatalokkal akik iszonyu lelkesedessel es iszonyatos nyelvnemtudassal 35 eve ugyanazokat a dolgokat aruljak:
- Eiffel torony kulcstarto merettol felmeteresig (a technikanak hala hologrammos, uvegbe buborekoltatott es LEDes villogo verzioban)
-felhuzhato trikolor szarnyon repulo madar
- fejre huzhato mini esernyo-sapka 


A legdominansabb az Eiffel torony. A kulcstarto meretubol elso probalkozasra 3at adnak 1 EURert, de a kuncsaft habozsanak elso jelere mar 5ot is adnak ennyiert.
Sokat gondolkoztunk azon hol gyarthatjak ilyen olcson ezeket a tornyocskakat. Tekintettel arra, hogy a fiatalokon latszik, hogy nemreg eveztek at a Foldkozi tengert traktorgumin (romlatlan afrikai mosoly, zeeeeero nyelvtudassal, csapatokban szaladgalnak a rendorok elol mint a masszaj fiuk a ferfiva-avatas kuzdelmeben az oroszlanok elol) a legelfogadottabb elkepzelesunk az volt, hogy amikor a szubszaharai ovezetben egy fiatal ferfiva serdul a csalad nepi kohokban eiffel torony ontesbe fog (a hiresen gyonyoru benini es dogon femszobrok alkotoinak tudasa csak nem halhatott ki). Aztan amikor osszejon egy adag anyja ezekkel a szavakkal all fia ele:

 "Nesze fiam itt van egy batyu hamuban sult pogacsa es 13762 darab kulonbozo meretu Eiffel-torony, eredj es alapozd meg a szerrencsedet parizsban!"

No most kiderult, hogy a dolog kevesbe romantikus. A fent leirt boltokban Eiffel tornyok tornyosultak, fatevevel es nadragszijtengerrel, a hatterben pedig szorgos huzott szemuek allva kartyaztak. Fenykepezesi kiserletre eroteljes karlengetessel reagalva, de azert nem vetemedtek tettlegessegre. A legtobb boltra ki volt irva, hogy 300EUR alatt nem adnak el. Az jol szamolva nagyker aron legalabb 3000 Eiffel tornyot jelenthet.



Talaltunk aztan "en massse" kalap, retikul, fulbevalo es nyaklanc boltot is. Beszeljenek magukert a kicsit kapkodva keszult (karlengetes veszelye fennallt) es ezert nem a legjobb minosegu fenykepek. A nyaklanc szekcio ugy megtecccettt, hogy vettunk is 5 darabot. Aki kitalalja mennyit fizettunk az alanti 5os tetelert az megkaphatja az egyik brutalisan kinezo keresztet, amit kimondottan ezzel a cellal vasaroltunk.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr781804980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JankóóHunyaaadi 2010.03.29. 17:46:06

1 eur az öt nyaklánc!
Az kapja meg aki eltalálja, vagy aki a legközelebb tippel hozzá?

@i 2010.04.01. 14:13:10

Nem talaltad el Jeno, de mivel egyreszt te vagy leghusegesebb olvasonk (talan az egyetlen), masreszt meg te tippeltel egyedul tied a dij. A fekete, a bordo, vagy mindket kereszt kell?
A helyes valasz amugy darabja 1EUR volt.
süti beállítások módosítása