... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2011.08.25. 11:27 | @i | Szólj hozzá!

Lelek es test harmoniaja..

..kereteben legalabb annyiszor ezer meter szintet masztunk mint ahany Gompat (kolostort) latogattunk az elmult 10 nap alatt.

Ott hagytuk ugye abba, hogy a hegyek helyett WCre jarok. No ebbol kigyogyultam es az eredeti impozans utitervet idohiany miatt ejtettuk, Lehben hagytunk olyan dolgokat amiket nem kell ezek miatt cipelni es igy fejenkent 3-4 kiloval konyebb zsakkal nyomtunk egy igen szep turat, persze szokasunkhoz hiven kb 25%al gyorsabban mint ahogy az oszveres/hordaros turistak sok penzert nyomjak.

Lamayuru kolostorabol indultunk. Egy nehezen elerheto, uttal nem rendelkezo ket hagon keresztul megkozelitheto hajmeresztoen szep szines sziklakkal tarkitott volgyon keltuknk at eloszor. A 4.napon Chillingnel egy drotkotelen szaladgalo dobozkan athuztuk magunkat a Zanskar folyon, majd az igen turistas es kellemesen emelkedo Markha volgyonbaktattunk vegig ami nem volt annyira izgalmas mint az elozo. Feluton talalkoztunk egy svajci parral akik rajtunk kivul az egyetlen onjaro hatizsakos csapatot alkottak. Ugy megorultek nekunk, hogy este egyutt satraztunk es meghivtak pestos pastara (merthogy velunk ellentetben ok fozot is cipeltek), mi adtunk hozza parmeggianot. Nepalban dolgoznak mar egy eve, eleg sokat turaznak arrafele, de azt mondtak, hogy Ladakh sokkal jobb (ugyhogy kosz Balazs a javallatot). Nepal nagyon turistas, 3 kilometerenkent luxushotelek es nagyon dragak a turadijak, mindenhiva kell vezetot fogadni, stb.

A Markha volgy vegen vannak a 6 ezres hegyek a Kang Yaze a leggyakoribb celpont. Erre fizetos turakon viszik fel az embereket es meg fejenkent kb 8000 Ft csucsdijat is kell fizetni amire az engedelyt meg Lehben kell megszerezni. Mivel mi nem tudtuk mit karunk, no meg hagovasat sem volt kedvunk cipelni, ezert nem kertunk csucsengedelyt. De van ott meg vagy 5 csucs 6 ezer felett. Utkozben talalkoztunk egy svajcival aki 20 napra 5000 USDt fizetettt a vezetett turazasert, tole megtudtuk, hogy melyi k6 ezres nem havas es merrol ment fel ra. Ugyhogy hatulrol korbe sunnyogtuk a csoportot es 3.20 as (messze meg a hajnal) indulassal (5100 meterrol) 7.30 ra mar fel is ertunk 6050-6100 meter magasra. Az alapos elozetes akklimatizacio eredmenyekent kenyelmes seta volt (nem ugy mint anno az 5670 meteres Demavand, Iranban amire eleg massziv fejfajassal ertuk fel).

A Dzo Jongo csucsa ugyan 6280 meter, de eddig tudtunk felmenni hagovas nelkul (igazabol meg mehettunk volna tovabb, de aznapra meg vart rank egy 5300as egy 5200 es egy 4900 es hago). De hat eleg volt nekunk hogy 6000 felett jartunk es gyonyoru kilatas nyilt a Karakoram 7 ezres a Zanskar 6 ezres es egyeb hegylancok fele. Ugyhogy 9re mar lent is sutkereztunk a satorban, mivel lefele remek puha olvadt kozet/jeg kevereken kellett leszankozni.

Ez volt tegnap, utana meg hatravoltak a fent emlitett hagok amin a 6100 as zsaknelkuli rekordunk melle meg az 5300as telezsakos rekordot is beallitottuk. A zsakombn egy szep, kb 1.3 kilos ko lapult amit mar egy hete cipeltem. Eleg huzos volt a nap hatralevo resze, nem a szintek, hanem a homerseklet miatt. Egesz nap megallas nelkul tuzott a nap es mivel ugye gerinceztunk husito patakok sem voltak. Nagyon anyaztam a vegere.

Ma reggel meg negy alsogatyara vetkozos folyoatkelessel es szines volgyekkel bucsuztunk Ladakh hegyeitol. Majd leertunk a Leh-Manali utra, ahol kb 0 perc mulva fel is vett inket egy majdnem ures busz amiben epp egy hazatero turavezeto es kacatjai utaztak. A kedves fiatalemberrel jokat beszelgettunk arrol hogyan is el (nyaron turavezet, az ev komplementer reszeben pedig a chandigarh-i egyetemen tanul).

Nem tokolunk, egy jo kis vacsorazas utan (eddig ugye csak muzlit es magokat ettunk) ma ejjel 11kor indulunk tovabb Manaliba, azaz vissza a Hindu kultura fele.

tobbit kesobb

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr533179335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása