... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2011.08.27. 17:50 | @i | Szólj hozzá!

amit eleteben egyszer csinal az ember: Leh-Manali busz ut

No atbumliztunk Leh-bol Manaliba, azaz Jammu es Kashmir allambol Himachal Pradeshbe. Az elobbi a tibeti buddhista kultura az utobbi ugyanezen es a hindu kultura keveredese.

A busz ut csodalatos hegylancokon, magas platokon es szuk szurdokokon vitt at, hihetetlenul durva es gyonyoru tajakon. De azert soxor nem tennem meg. A reszletek:

Ket verzio letezik az utazasra: 1) kozbusz, ez ket napig megy es utkozben megaltatnak valami a sofornek tetszo satortaborban, 2) iranytaxi: a buszallomason gyujtenek embereket 7 szemelyes terepjarokba, igy kb 20 ora alatt lekuzdheto a tavolsag. No mi az utobbit valasztottuk.

A jarmu elvileg ejfelkor indult, az aggodo vezetok, minket mar 9kor begyujtottek a guesthousebol. Ugyhogy kezdtuk 3 ora autoban szunyokalassal. Ezutan elindultunk. Az elvileg 7 szemely + sofor helyett a kocsiban a hatso sorban 5en, kozepen 4en es mi elol Zsvel ketten a sofor mellett ultunk! A sebvalto a kozepso utas koldoke magassagaban volt, azaz minden egyes alkalommal amikor az elso vagy masodik sebesseg kellett akkor labfelhuzas. Igy viszonylag nehez aludni.

Az elso masfel oraban egy motoron 3 csontreszeg csavo ment elottunk. Uveget lengettek es idonkent le akartak esni. Soforunk egyszer probalt elozni akkor eroszakosan elenk vagtak, ugyhogy feladtuk es vartuk a pias uveg mikor repul elenk. Szerencsere egyszermegalltak pisilni vagy hanyni, igy lehagytuk oket.

Hajnali 5 korul kezdett vilagosodni, ettol fugva lattunk. Igen szep volt, de durva. Konvojban mentunk, nem elsonek. Igy a gazolajkorom es a por levegobol valo kivonasaval toltottuk az idot es gyakorlatoztattuk a tudonket. Az ut 475km hosszu volt, amit 19 ora alatt tettunk meg, azaz az atlagsebesseg igen alacsony volt.

Ennek oka, hogy az ut 30%a foldut volt, iszonyu godrokkel, vagy pl a Rotang hagoban tengelyig ero sarral. Itt az egyik kocsi el is akadt, annyi agyuk persze nem volt, hogy kotelet vagy asot hozzanak, ugyhogy kezzel kaparas es tolas volt. Szoval igen lassan haladtunk es mar nem bantam hogy odaerunk, mert eleg sok szakadek szeli kanyarodas voltes ugy tunt sosem erunk oda. De a latvany gyonyoru volt. Szerencsere idonkent volt valami utakadaly (pl valaki a haza ele borittatta az epitkezeshez szant sodert es amig ezt be nem lapatoltak az udvarra addig a ket allamot osszekoto fouton allt a forgalom) es kozben lehetett fenykepezni.

Szoval mindenkinek ajanlott a gyakorla, de szerintem egyszer egy eletben eleg. En a szigoru szabalyokat figyelembe veve 0.5 Obi Pontot megajanlok magunknak a gyakorlatert.

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr403184225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása