... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2011.09.08. 16:22 | @i | Szólj hozzá!

Vonattal elefantnezobe

No megvolt az elso vonatozasunk, egybol hosszuval kezdtuk 1400km. A jegyet nem volt konyu megszerezni, de milhelyst kiismertuk a rendszert mukodott es igen jo. A helyzet az, hogy nem lehet mindenhol feltetlenul jegyet kapni, mert a turistak segitesere van egy turista kvota amihez nem fer hozza mindenki. Igy ha a turista bemegy a megfelelo irodaba nagy esellyel kap jegyet nem kell a helyiekkel elethalalharcot vivnia, ami nem rossz (lasd hamarost).

Vonatunk delutan 5 kor indult. Roppant civilizaltan megmutattak a helyunket az A2 osztalyon (ez azt jelento, hogy legkondicionlt es ket agy van egymas felett). Van meg A1/A3 es szamtalan nem legkondizott osztaly is kinek penztarcajanak megfeleloen. Szep tiszta agynemu volt, a mienknel tisztabb WCvel es A reggel 9ig tarto utazas alatt 4szer hoztak boseges kajat (lehetett vega es nem vegat valasztani) es teat amikor kertunk.

Szomszedunk Afganisztanbol jott es szorgalmasan teregette az imaszonyeget 4 alkalommal. Igaz az iranyt elrontotta, mert kelet fele imadkozott, pedig innen Mekka eszaknyugatra van. Szerencsere az igaz isten villamai nem csaptak bele, mert nekunk is jutott volna. Igen jot szunyaltunk es vasaltan erkeztunk Bombayba, ami igen csak az angolok hasonlatossagara lett formalva. Szep viktorianus es art deco epuletek vannak benne, kulturalt emberekkel.

Elso delutan/este couchsurfer hazigazdank tanacsara kimentunk Juhu beach-re. Ugyanis aiert epp most bombayba jottunk az itt zajlik. A helyieknek nagy fesztivalja van most itt, Ganeshat unneplik mar egy hete es meg 3 napig. Szept 1en nagy unnepsegek kozepette az otthonokban es a kozossegi tereken hatalmas agyagbol keszult Ganesha szobrokat allitottak akikhez imadkoztak, mivel O az akadalyok eltavolitoja, a tudomany es muveszetek patronusa, de a helyieknek leginkabb az fontos, hogy jo uzleteket remelnek tole. Az unneples vegen ki-ki leviszi vagy levontatja a maga agyagszobrat a tengerpartra es a tengerbe veti. Persze ma mar nagy festett, cikornyas szobrok vannak, nemelyik 3-4m magas. Ugyhogy a McDonalds szponzoralasaval nagy poszterek vanak,hogy regi technologiaval keszult eco-friendly idolokat vasaroljal.

Szoval mi is lementunk 7.en a partra, mert 7.e es 10.e a ket csillagaszatilag legjobb nap a vizbe vetesre. Kicsit odzkodtam, hogy majd orultekhaza es tulekedes lesz, de 7.en nagyon kellemes hangulatu csaladi lepteku unneplesek es vizrebocsajtasok voltak. Leult egy egy nagy csalad a szobor kore, enekeltek, tapsoltak, fustoloztek, majd a ferfiak gatyara vetkozve a toxikus es szemettel erosen teli tengerbe cipeltek az ormanyos istensegeket. Talaltunk is nehany korabban becipelt peldanyta akiket mar joreszt szetmostak a hullamok. Minden csalad nagy orommel invitalt oda, hogy mis tiszteljuk meg Ganeshat azzal hogy reszt veszunk a ceremoniaban es lefenykepezzuk oket meg a szobrot. Szoval foto lesz boven, kedvesek voltak.

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr463211762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása