... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2018.06.27. 13:51 | @i | Szólj hozzá!

Lock, stock and barrel

Udv Mindenkinek ujra!

Ujra utazunk es a kapcsolattartas legjobb modja, hogy ujra elinditjuk az ObiTours frakcio blogot. Itt tudjatok majd mi tortenik velunk es ide uzenhettek. Gyanithatoan ritkan fogunk irni, mert remeljuk sok helyen nem lesz internet :)

dsc_1272.JPG

Holnap, juni 28 csutortokon reggel indulunk Frankfurton at San Jose-ba. 7 hetet fogunk tolteni CRben (aug 19 erunk haza). Nem teljesen a mi stilusunk igy utazni, draga, turistas, de van mit nezni! Esoerdok, koderdok, atlanti es csendes oceani tengerpart. Capak, krokodilok, teknosok, lajharok (csokkeno artalamassagi sorrendben). Gyerekekkel viszont jol jarhato, kello infrastrukturaval rendelkezik. Madagaszkarra meg Del-Afrikaba akkor megyunk majd amikor nagyobbak lesznek.

Mate fiam (mert 5en megyunk) mar ma elindult, O 2x for atszallni, Parizson es Panama Cityn keresztul er oda egy nappal elobb.

Tegnap este megszottem a 4darab max23 kilos csomagot. Szepen elfertunk, de kellett permutalni, hogy a felfujhatos gumikajak es az evezoi is elferjenek. Szerencsere egyesitettuk a rugalmas gyerekfurdeto dezsaval amit pancsolashoz es ruhamosashoz viszunk magunkkal. Becsomagoltuk ovtaskakba a jelentos mennyisegu Euronkat amivel majd fizetunk. Az elmult 3 het dolalr erosodese es a HUF gyilkolasa nem jott jokor. Kb 10%al novelte meg a tura arat, de egyszer elunk. Korabbi turainkrol a csomagolos bejegyzesek itt. Megmondjak mi kell a tropusokra. Van nalunk jelntos mennyisegu Betadine, Canesten es puder, hogy ne peneszedjunk meg. No meg ponchok amik sokkal jobbak mint a GoreTex flancos turakabatok.

 

 

Satrat, matracot, vizszurot es meg sok mindent nem kell vinnunk magunkkal, mert a kocsihoz adnak. Az auto valahogy igy fog kinezni:

4wd.jpg

Jo sok energiat tettunk bele de sikerult egy nagyon lelkiismeretes autoberlo csapatot talalni. Minden technikai kerdesunkre valaszoltak es mivel hosszu idore bereljuk az autot aszontak, ha valamire szuksegunk van szivesen megveszik. Eloszor a szokasos nagy gagyi cegekkel probalkoztunk. Ajanlottak is mindenfele haszontalan basz nagy hombar BMW SUVokat es egyeb bebi-tankokat, de mivel esos evszakban megyunk olyan auto kellett ami a megaradt kisebb folyokon is atmegy. A fenti cegek meg arra se valaszoltak erdemben, amikor leirtam, hogy melyik helyekre szretnenk eljutni, realis-e?

Kidolgozott utiterv egyenlore nincs, de 2 honap kemeny munka utan tudjuk hol mi van, melyik a hatso ajto a nemzeti parkokba, hol vannak jo taborhelyek. Az utobbihoz nagy segitseget nyujott az IOverlander kozossegi oldal ahov aaz emberek feltoltik a bivak tapasztalataikat.Ezt a helyet is az autoberloink ajanlottak.

Hat egyenlore most ennyi jut mara az eszemben. Lesz meg hir! Gondolom majd 29reggel olvashattok arrol hogy birtuk mi es a ket fiatal a 12 oras repulest. Es milyen Alajuela, San Jose kulvarosa ahol majd bezuhanunk a szallodaba.

Es legyen veletek az ObiTours jelmondata:

"Nem megyunk le!"

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr814077227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása