... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2018.06.29. 13:14 | @i | Szólj hozzá!

Zombitalalkozo a medenceparton, e’kezet nelkul. 2.nap

Sejtheti aki olvassa, hogy miert irok ekezet nelkul. Khmer, hindi, vietnami, spanyol billentyuzeten az o" es i' viszonylag nehezen megtalalhato.


Ha az utazas napjaval kezdjuk a szamolast akkor ez a masodik nap. "Messze meg a hajnal, harom ora huuusz". sincs. Jet lag van, de arra jo hogy hajnali 2kor blogbejegyzest irjak.


Este 8ra erkeztunk meg a San Jose melletti Alajuelaban levo szallodankba. Itt van a repter es a kocsit is itt fogjuk felszedni

reggel. Frankfurttol meg 11 es fel orat repultunk. Alex es Doma uriemberkent viselkedtek. Segitettek a cuccolasban, egyszer nem kellett veluk veszekedni. Igaz, vizes kartonpapirra neztek az agyukat rajzfilmekkel a repulon, ennek orultek. Szerencsere altalunk is elfogadhato minosegu felhozatal volt (Shrekkek, Jegkorszakok).

 Mate, 27 eves nagyfiam jelentosen roszabbul jart. O egy nappal korabban indult Parizson es Panaman keresztul. De rosszul lett egy utas igy Dominikan le kellett szallniuk. Panamaba sokoras kesessel erkeztek, ahol semmilyen mertekben nem razta meg az Air France-ot es a helyieket, hogy az utasok jelentos resze orakkal keste le a csatalkozasat. Probalkozott mindenki maganban, de hat ugye mint tudjuk a terepre vezeto utazas mar a elmeny resze: Welcome to Central America! Mate hasznalhatoan beszel spanyolul, ugyhogy kibumlizta maganak San Joseig az utat, de ugy veli jelentos mennyisegu kinai turista maradt ott. Hajnali 2re ert a szallodaba.

Igy hat amikor megerkeztunk egyik csapat sem volt csucsformaban. A tropusokon 6kor sotetedik. Kiultunk hat a kiskertbe a medence partjara a nyugagyakba zombizni. Mondtam is magamban, ezt jol nezzuk, meg mert ilyen tobbet nem lesz!
Az energiankbol arra tellet, hogykimenjunk a kozeli kisboltba es keresztmetszetete szerezzuk be a helyi soroknek. Elso posztkepnek fel is teszem a helyi sort az Imperial-t. Valoszinuleg keretezni fogja utazasunkat. Nem a mi fotonk.


Kicsit bovebben. Benyomasok, elmenyek.

Ferihegy:
-Afrikai szinvonal. Miutan az engedelyezett 300 masodpercben kipakoltunk a Taxibol...Tilitoli nincs, gondolom a hordar maffia kihuzatta a listarol. Ugye az Eurot is 250Ftos aron valtjak.  A 4db 21-23kg, elozoleg postolt, gurithato galacsinnak nem mondhato obzset elganajturoztam a Check-In ig 4 forduloval.
-Ezzel a geppel jott Frankfurtig Buzsaki Gyuri tudos kollegam is. Megbeszeltuk a  vilag dolgait. Tudomanyt es hogy ki mit olvas. Egy 7 hetes szabadsag inditasahoz remek cimu konyvet kaptam tole, amit epp most fejezett be: A field guide to getting lost
Frankfurt:
-van ami kell, nincs ami nem kell. Egy sikh csalad turbanjait csodaltak meg a fiatalok. Doma ugyan tartott a szakallas bacsitol akinek elmeletben kese is kell legyen a turbanja melle, de azert jol elbeszelgettunk es biztositottak rola, hogyha legkozelebb Punjabban jarunk feltetlenul latogassuk meg oket.
-a repulon a kiszolgalas kicsit kaotikus volt. Ugye mar egy ideje alkalmazzuk azt a trukkot, hogy specialis dietaju kajat kerunk. En hindit, Zsuzsa tan glutenmenteset kert. No tapllakozsi problemank az nincs, de az extra kajakat mindig elore kihozzak es gyakran meg jobbak is mint a koztap. No most a vacsoranal az volt, hogy eloszor kihoztak 4 adag standard kajat elore nekunk a gyerekek miatt, majd 20 perc mulva megerkeztek a kulon kajaink is. Probaltunk protestalni, hogy mar ettunk, de nem volt apellata.

Costa Rica (CR a tovabbiakban):
-A taxisok a 10es skalan 2es verszivo erovel rendelkeznek, azaz teljesen civilizalt. Bar jelentosen el vannak nyugatiasodva, mert mig Teheranban 6an, 6 nagy zsakkal befertunk a Paykanba (helyi Fiat/Lada avatar),addig itt nekem kellett bepermutalni 3 csomagot hatra, egyet meg Zsuzsa es a gyerekek melle a hatso ulesre.

-Eddig a varosbol csak a nagy "szurke egbol szar szemerkel idojarast", a sorboltot es a szalloda belsejet lattuk. Mate mar latta Lenint! Neki tetszik a hely (tudni kell rola barhol, barkivel, barmirol el tud beszelgetni). Jelentos menyisegu emberrel beszelgetett (a Panamai kavaras is szamit) es szociologiai, politologiai, streetfood alapozo tanfolyamon vett reszt, mikozben keresztmetszetet vette a varos gazdasagilag eltero lakonegyedeinek.

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr4414081921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása