... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

2018.07.03. 23:28 | @i | Szólj hozzá!

Majomparade (juni 30)

 

kapucinusmajom.jpgMasnap hajnalban mar felebredtunk, nehez volt kibekkelni reggel 5 ig amikor is elkezd vilagosodni. Domacska is kukorekolt mar 4kor. Pirkadatkor kimasztunk es hat egesz mas vilag fogadott mint elozoleg a varosban. Gyonyoru esoerdo partjan. A fakon tukanok ucsorogtek, majd a susanysban matchetezo Domacska jelentett, hogy jonnek a majmok. Egy feherarcu kapucinus majom csapat jart arra. Pont a kocsi folott allo fa gyumolcset jottek megdezsmalni. Persze kivancsian megneztek minket, majd a fejunkre potyogtattak a gyumolcshejat.

Nagyon erdekes volt latni, hogy ahogy haladnak az osszes szaraz, torekeny agat letorik a fakrol es ledobaljak. Egy munkavedeli szakember szive repesne az oromtol hogyan biztositjak a mindennapi korturajuk utvonalat. Mar korabban hallotuk az agrecsehest. Most mar tudom, nem ugyetlenek, hanem ovatosak.

Reggel jottek a nemzeti parkosok, nagyon kedvesek voltak, elmondtak mi merre. Szoval nyitasra mar jo haversagba kerultunk. A hazai komfortra vagyo csemeteket ott is hagytuk nekik hadd nezzenek egy ki Edo kapitanyat a tableten mig mi mentunk egy kort az erdoben.

Az az erzesem hogy itt jelentosen tobb emlossel, madarral es rovarrar talalkozunk mint annak idejen Ecuadorban. Nem tudom miert, ta;am mert itt most van a tel, az esos evszak. Sok hasonlosag es kulonbseg is van. A noveny nemzetsegek hasonloak, de a fajok masok. Erdekes modon tobb a hangya es szinte alig lattunk termeszt odafent 1300 meteren.

Visszaterve felszedtuk a csimotakat es megneztuk az erdobol kihamozott romokat. Sok magyarazo tablaval es baratsagos fukaszas emberekke, a gyerekeknek tan ez tatszett a legjobban. Meg osszeszedtek a Cecropia fa leveleit, amik egyenkent akkorak mint Ok. Aztan egy kis zuhanyozas, elemozsiazas mikozben a fiuk bozotvago versenyt tartottak,, mindkettejuknek jutott egy-egy machete. Aztan a fel-le uton megindultunk Keletre az Atlanti Ocean-Karib tenger fele. Szep hegyi tanyavilagon vezettunk at, gyakran megalltunk megnezni a hegyi folyokat a hatalmas lepkeket, meg a sok zoldseget.

Estere talaltunk is egy nagyon szep, teljesen elhagyatott tengerpatot. Ahol letaboroztunk.

Ezt most visszamenoleg irom, es abba kell hagyni mert nagyon dorog es meg cuccolni kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr7914091007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása