... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

2018.07.03. 15:37 | @i | Szólj hozzá!

Pentek esti laz... (juni 29)

No hol is hagytuk abba.

jaguarundi.jpg

Kezdesnek megneztuk Alajuelaban a ZooAves neveztu parkot ami nem is igazan allatkert, hanem allatmento intezmeny. Serult, fogsagbol szabaditott allatokat gyogyitanak vaditanak vissza. Kozben nevelik a nepet, hogy ne tartson fogsagban egzotikus fajokat, arra ott vannak a regota tenyesztettt diszallatok. Tropusi bozotosban tartottak mindenfele allatot. Lattunk jaguarundit (voros jo nagy macskameretu joszag aki a nmapon sutkerezett elvezettel), tapirt, lajhart, mindnefele ara papagajt. Egy hosszu falon mind a 860valahany CRben elo madarfaj meg volt festve, eleg overkill volt. 2 orat elboklasztunk a fiuk igen hosiesen birtak es hangosan visitva mutattak, ha sikerult kiszurniuk valami erdekes joszagot, ami gyakran nem volt konnyu.tapir.jpg

Utana atvettuk az autot, az osszes technikai cuccot vegigvettuk, megmutattak, hogyan kell a satrat kinyitni. Jo sok dolgot kirakattunk, mert nem kell ket gazfozo, pumpalhatos vastag matrac, stb. Igy is nehezen fertunk be elsore. Mivel mar indulhatnekunk volt Zsuzsa ele is kerult csomag boven, hogy majd kesobb optimalizalunk.

romok.jpgUtana jott a veretes szivas! Pentek delutan kellett kivergodnunk San Josebol. A 90kmert 3 ora alatt ettuk meg a Tenorio vulkan oldalaban levo Guayabo National Monumenthez ami Vilagorokseg, az orszag legkomolyann pre-columbianus, azaz Kolombusz eltti ,uemleke, egy regi nagy indian varos maradvanya. Nagy koalapok amikre a satorrszeru fahazakat alapoztak. Volt itt vizvezetek rendszer meg komoly kout.

Az elso 40 kmert lepesben, brutalis dugoban tettuk meg. Erre mar raepult a szolgaltato infrastruktura. Az araszolo autok kozott arusok arultak portekajukat. Kaptunk internetes telefont az autoberlo cegtol (Nomadamerica) ugyhogy tudtuk a Waze-t hasznalni. Egy ido utan egesz ravasz isten hata megetti keruloutakat ajanlott, ugyhogy jonehany lakokorzetet kozelebbrol is megszemleltunk. Irgalmatlan meredek hegyi utakon kellett le es fel menni. Az utomata valtos auto nemigen ismeri a motorfeket, ugyhogy erosen kellett nyomni a fekete ezen a 2 tonnas hombaron, volt is szaga rendesen.

Utkozben egyszer egy felettunk levo villanydroton lattuk ahogy maszik szembe a lajhar. Vegul elertunk a national monument campingjebe ahol sotetben eleg kemeny volt satrat verni. Zsuzsa a gyerekekkel a kocsi tetjen levo szuper lakosztajban alszik,de en Mateval satrazok. No mire felvertuk a satrat mindkettonket rendesen osszemartak a hangyak. Ket fele is volt egy kicsi voros es egy megkisebb fekete. Nem maradando, kb mint a csalancsipes,, de azert gyorsan tanultunk, hogyan kell a sotetben megismerni mi a hangyaboly es hogy legkozelebb nem szandallban, hanem gumicsizmaban adjuk elo ezt a gyakorlatot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr7514091029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása