... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

2018.07.09. 02:17 | @i | Szólj hozzá!

Budosodunk 07 06-08

CR delkeleti tengerpart melletti reszen turaztunk idaig, de bejott egy ciklon es nagyon sokat esett az eso. Terveztunk meg egy ket dolgot, de inkabb felmentunk eszakra, ahol kevesebb az eso, de nem sokkal. Az orszag kicsi, bar az utjai nagyon szarok es ezert lassu a haladas.

 

dsc_2983.JPGNagyjabol mindennap 2 orat van szaraz ido amikor cuccokat lehet szaritani, azt igyekszunk kihasznalni. A vizes ruhainkat vesszuk vissza ha terepre megyunk, aztan bedobjuk egy nagy muanyag bodonbe amiben a vizes cuccokat tartjuk. De a szaraz cuccaink is nedvesek es hiaba probaljuk mosni oket a kocsiban rettenetes budos van. Eloszedtuk a becsomagolt hatizsakjainkat amit helyhiany miatt a kocsi tetejere egy kb vizallo zsakba tettunk, mert tartottam tole peneszes lesz. Hat az volt, vastagon es zolden.

dsc_2988.JPGA ma esti 07 08 taborhelyen ami Puerto Viejo (van egy par ez az Arenal vulkan kozeleben van) melett talalhato a Sarqpiqui folyo mellett volt 2 szaraz orank, ugyhogy a folyoban hatizsak penesztelenites es a parton ruhaszaritas volt. Amikor atszaladt egy-egy esofelho akkor mindent bedobaltunk a kocsiba, amikor elment akkor eloszedtuk es kiteregettuk.

 

 

Amugy napi 2-3 orat boklaszunk elsodleges erdokben. A gyerekek lelkesen irtjak az osvenynek valot a machetekkel. Volt alakalmunk a 4wdt hasznalni megint idonkent differencial zarral, mert nagy meredek saros utak voltak. Igy tudtunk nem letarolt helyekre eljutni.

 

Tegnap este valami tehenszaros hegyi helyen probaltunk termeszetet keresni, de mar mindent leirtottak a teheneknek. Eleg szuboptimal volt a taborhely. Ugyhogy ma meg sarat is kellett mosnunk.

 

De hat innen is latszik, hogy a parasztnal nyomorubb allatt nincs is. Mi halasz-vadasz eletmodot elunk, ami ugye allando vandorlassal, cuccolassal jar, de jo es szep. Igaz nagyon faraszto, tenyleg nem sok pihenesunk van. Vagy megyunk vagy cuccot tartunk karban. Ezzel szemben a foldmuvelo ul a nyomorusagos kunyhojaban es naponta egyszer korbekergeti a teghenet terdig tehenszarban. A kep idezet Jarred Diamondtol…. Latjuk hogy igy van.

 

A halasz-vadasz eletmodba es a susnyarasba azert az is belefert, hogy egy steak houseban jol teletomtuk magunkat jo kis husokkal. Amugy leginkabb ananaszt, avokadot, banant eszunk. Jo sok gyumolcsot arulnak az ut szelen. Ma fott palmabogyoval is probalkoztunk. Az ize feluton van a kukorica es a sutotok kozott.

 

Kicsit zavarosan de ez volt az elmult napokban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr2914101451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása