... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

2018.07.13. 03:52 | @i | Szólj hozzá!

Vulkanok foldjen 07.10 Arenal es kornyeke

No sokaig nem volt internet. Ugyhogy csak most. Labon allo fahazbol egy nagyon kemeny nap utan amirol  ajd holnap irok, mert pihenonapot tartunk.

csizmak.JPG

Mar odemasra aztunk a sok esoben, ugyhogy egyre inkabb ENYra megyunk, at a vulkan gerinc Nyi oldalara, mert mivel az uralkodo szelirany Eki ezen az oldalon valamelyest esoarnyek van. Ez ugy tunik elso nap be is jott, mert volt 5 ora szaraz ido amikor mindneunk megszaradt (ha sut a nap 10 perc eleg).dsc_3206.JPG

 

 

 

 

 

 

09 reggel La Virgen melletti folyoarti alvas utan meglatogattuk a Tirimbina Natural Reserve-t. Ez is magan utrendszer, fizetos. De hat valamibol meg kell vasarolni a tovabbi teruleteket, hogy vedelem ala keruljenek. Itt van a kozelben a La Selva kutato allomas. Ezzel sokat probalkoztunk, de hihetetlen mertekben antipatilkus tarsasagnak bizonyult. Mindig csak azt a valszt kaptuk 100 a szallas 40 a tura. Szerencsere a kozeli Tirimbina terulete nagyobb, szintem elsodleges erdo es nagyon kedvesek. Ja es a fejenkenti 35USd helyett 19 a belepo.
Itt setaltunk majd egesz nap. A ket nagy fuggohidrol lattunk 3 ujju lajhart es leguant. A foto is egesz hasznalhato, bar a lajharbol csak a szore latszik. Este megint La Virgen mellett a folyoparton ahol megint szakadt az eso. Epitettukn ponyvatabort, az kicsit segitett, bar a szarazabb teruletre meg bejottek a sandflyok. De hosszunadrag, hosszu ing es szunyogspiral bevetesevel tuleltuk.
dsc_3246.JPGUgyhogy 10 reggel meg tovabb ENYra. Az Arenal meg mukodo vulkan. A sok eso ami raesik beszivarog a talajba, majd forro, termalvizes folyokkent folyik le a hegyoldalban. Gringo szallodak tomkelege epul ra, de mi inkabb a helyiekkel furodtunk a folyon atvezeto hid alatt. Csapattuk magunkat az eddigre 35 fokosra hult vizben ami jol esik, mert kozben szakad az eso. A medenceben ucsorogve egy ko alatt lattuk amint egy cseperedo Jezus Krisztus gyik (mert tud a vizen futni) egy nyilmereg bekat tomott a hasaba. Szemmel lathatolag nem artott neki. Ugye a nilmereg csak a verkeringesbe jutva hat, gyomron keresztul nem. Csak arra kell vigyazni, hogy ne legyen seb a szajunkban.

 


A vulkant szepen korbekeritettek a kulonbozo biznicek, szoval fizetes nelkul nemigen lehet felsetalni. Ugyhogy korbeszaglasztunk melyik a legerdemesebb. Olyan helyet keresunk ahol taborozni is tudunk egy fust alatt, mert akkor 2 ejszakara le tudunk telepedni es kozben turazni, ugy hogy a kocsira figyelnek.
Eleg jo a reszidonk a pakolassal, de ha lehet azert kihagyja az ember.
A dolog vege az lett, ,hogy az Arenal to partjan letaboroztunk a fuves kikotoben a kocsmaval szemben. Sikerult meg megneznunk a Francia-Belga meccs masodik felidejet.
Egesz delutan lehetett cuccot szaritani!!!! A hegy esoarnyekaban a nap ugyan nemigen sutott, de legalabb az eddigi 1 ora eso 5 perc szaraz helyett 1 ora szaraz, 5 perc eso minta volt. Azaz a ruhasszaritas nem egy relaxalo dolog: Kiteregetsz, aztan nezed mikor jon az eso es gyorsan bekapkodod, majd ha elment ujra ki..
Mate kozben heroikusan tuzet rakott (ugye sok szaraz fa nincs) es megsutotte a par napja vett kukoricakat.
Kiprobaltuk a magunkkal cipelt felfujhatos Dekathlonos kajakot is. Abbol a tenybol, hogy ez egy mestersgesen duzzasztott to, illetve a helyiek a 2 eves kislanyt a parton hagytak szaladgalni levontuk azt a kovetkeztetest, hogy errefele nincs krokodil (amugy a tobb eves statisztikak alapjan 5x akkora az eselye, hogy a kajakost agyonuti a villam, mint hogy megeszi a krokodil) es vizreszalltam. A jargany remek stabil es ennek megfeleloen lomha joszagnak bizonyult. Ugyhogy a masodik korben Alex elem, Doma meg mogem ult. Nagyon kenyelmes elrendezodes volt. Alex jol lesulyozta a kajak orrat. A to ugye egy volgyben elearasztott erdo (kb mint a Gyilkos to). Ugyhogy meg allo fatorzsek es nehany kis dombteto latszik ki. A kajakbol sok vizimadarat lattunk, mert igy kozelitve kevesbe aggodosak.

11 reggel szurke egbol sz*r szemerkel tipusu ido allt, be de ugyis csak hevereszni akartunk egesz nap meg megnezni delben a Horvat-Angol meccset. Kicsit olyan a helyzet mint a Szecsi szigeti (valahol Zalaban) golyataborban, hogy a kocsma igeny szerint van nyitva es mi vagyunk az egyetlen vasarlok. Akor ez ott 9 napig ment, remelem most azert nem. Bar igazabol egy kis tarsasozas, olvasgatas utan keszek vagyunk kimenni az esobe turazni.\

 

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr6914110519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása