... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2018.07.14. 13:14 | @i | Szólj hozzá!

Es a Csendes Oceannal veget ernek a csatak... 0713

at egy ujabb ciklon egeszen a Nicaraguai hatarig zavart minket La Cruz melle ahol mar a Csendes Ocean hullamzik. Nagyon kellett mar a szarazsag, mert az Arenal melletti elozo ejszakank alatt vegig zuhogott, felhoszakadas erossegben az eso. Szerencsere ezt egy fedett helyen toltottuk egy turistak szamara epult 3 szintes fedett fahazban. De meg igy sem szaradt fikarcnyit sem az este kiakasztott ruha. Ugyhogy reggel csomagolas, La Fortunaban vegre egy babmentes reggeli (Hamburger, rantotta, stb). Bar a kave az jo tovabbra is. Utana elmentem a helyi orvoshoz, mert meg a Karibi tengret soja kimarta a hallofaratomat es 5 napja nem hallok a balra. Probaltam az elsosegely keszletbol kuralgatni, de nem ment. Fel is irtak antibiotikumot, fulcseppet es gyulladascsokkentot. Tanulsag, a turapatikaban legyen fulcsepp is akkor nem jutunk idaig.
Utana 3 ora autozas, idonkent irgalmatlan godros utakon jol jott a massziv Toyota Forerunner.

La Cruznal van egy kilato, ahol 200 meter magasrol lehetett eloszor meglatni a CSOt. Bar nagyon paras, korvonalak nelkuli, de a zold erdok jol mutatnak a partjan. Lemeszaroltunk egy Pin~a-t is. Az itteni ananaszok zsenialisak, szamomra felkerultek a jo oszibarack es a mindent vivo farol szedett sarganarack melle. Igaz Mate eljarta a hangyatancot, mert egy bolyba ult bele ananaszt pucolni.

dsc_3758.JPG

dsc_3762.JPG

Utana giga mega vasarlas, termeszetesen kinaiak tartjak itt is a legolcsobb boltokat. Ugyhogy este hagymas krupli volt friss orda szeru sajttal. NO MORE BEAN...
Egy nagyon szep es nyugis tengerobolben taboroztunk le, rengeteg helyi tarsasagaban. Kifeszitettunk 20 meter kotelet amin roham leptekben szaradtak a ruhak. Kipalkoltuk a kocsi osszes rekeszebol az osszes cuccot, amik mar dohosodtak. Vegre szaraz minden. Cuccot is optimalizaltunk, eltettuk a lukakba amik nem kellenek, elrendeztuk a gyujtott kincseket es szetvalogattuk a szaraz es nedves kajat. A Csendes Oceannal veget ertek az odema es gomba csatak. SOOOT meg zuhany is volt, szappannal azaz 16 nap utan eloszor erintkezett a testem szappannal!!!!

Ja a hagymas krumpli elott benyomtunk egy nagyon -nagyon finom avokadot, kello mennyisegu soval es semmi massal.
No meg nagyot is furodtunk es megint eloszedtuk a kajakot. Zaklattuk egy kicsit a halaszcsonakokon hevereszo pelikanokat es neztuk a Fregatt madarakat.

Epp most nyitja Mate es Zsuzsa az uj rumot. Az elozo kubai volt es igen jo, ez feleannyiba kerult es panamai. Most jott a hir, hogy nagy lepest tettunk a hajos szeszesital fele, azaz az elozo sokkal jobb volt. Most mar csak kokuszdiot kell keresni. Most kaptam a hirt, egy nagy tarisznyarak elvitte fel hagymankat, a gyerekek most kergetik zseblampaval a tengerparton. Elozoleg egy pavabobitas szarka szeru izevel kellett az avokadoert kuzdeni.

dsc_3772.JPG

dsc_3783.JPG

dsc_3784.JPG

dsc_3786.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr2314112353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása