... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2018.07.21. 16:25 | @i | Szólj hozzá!

Szunyogetetes utana tenger 0719

dsc_4955.JPGAz Oregasszony utan mar csak 2 nepzeti park valasztott el minket a hon ahitott tengertol. Budosek vagyunk es mar jo lenne egy kis pihi, nem csak a heroikus felfedezes.
Egy komoly off-road 40 kilometerrel atvagtunk a szaraz, dombos, szavannas Reserva Biologica Lomas Barbudalon. Volt folyo gazolas, meg keresztbe dolt fa kivagas.


Utana a cukornadfoldeket meglkerulve a Palo Verde, szunyogjairol hires tolcsertorlkolatban fekvo mocsaraibol kiemelkedo karszthegyeket latogattuk. Bogomajom, leguan es ormanyis medve boven akadt. Vizimadarakat is neztunk orakon kereswztul. Szunyogok meg kezdok voltak. A nemzeti parkokban itt csak aktatologato, engem hagyjanak beken hivatalnokok vannak akik a betu szerint nem nagyon lelkesednek ha valaki taborozik. De nem erdekeltek minket, a nemzeti park szelen a folyoparton a hajokikoto ures hazikojanal letaboroztunk es toklecsot csinaltunk sult kolbasszal. Lattunk krokodult, meg halaszdenevert. Ejszaka a lovak kicsit zaklattak, de amugy OK volt. Masnap vegre irany a tenger!!!
Eroteljesebb autozassal (melyet komoly ebedeles szakitott meg) a Nicoya felsziget deli reszere mentunk, ahol megneztuk Isleta falucskat, ahol egy lelkes muvesz kedves, modern elo muveszetkedvelko kozosseget hozott ossze. Utana, ahol a madar se jart telepertunk le megint egy lapos, hullamzos fovenyes, kokuszpalmas tengerparton.
A tengert meglatva elso dolgunk az volt hogy ruhastol bevetettuk magunkat a vizbe, hogy mossunk. A tengeri torulkozonk mar merhetetlen budos volt, azt is mangoroltam vagy 5 percig aztan kiakasztottuk a cuccot a kotelre. Altalanos szelloztetes is volt a penesz ellen.

Volt megint kokuswzpalma (arra meg nem jottem ra mitol van vagy nincs). Ugyhogy johetett megint a kokusztej rummal!!! Itt leszunk 2 estet, hogy eroteljes turazasok utan megint pihizzunk!
A ket napbol masfelet negykezlab maszva toltottem, mert meg a hegyen a sarban sikerult ugy hanyatt csusznom, hogy a gericemmel egy gyokergombocon landoltam. Aznap nem is volt gond, de masnap delelottol igencsak nyilallt a derekam, lehajolni nem tudtam. Mint karo vegen a tokot kellett egyensulyoznom magamat es a kocsibol ki-be szallas percekig tartott. Ma estere mar fel tudtam maszni a kocsi tetejere satrat igazitani, de ehhez kellett logjak sokat valami kozeli fan, meg lazitgassam a begorcsolt, csigolyakat tamaszto izmokat. Holnapra jo lesz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr3214127035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása