... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

2018.07.31. 00:01 | @i | Szólj hozzá!

A kaloz oble 0728-29, Drake Bay, Eszak Osa felsziget

dsc_7352.JPGUjra 4WD os utakon csapattuk. Volt 2-3 folyo atkelesunk, hatareset vizallassal. Gatya fel, seta-fika, migmegtalaljuk a megfelelo melyseget es nyomvonalat. Altalaban nem egyenesen kell atmenni, mert mindenki arra nyomja es mar mely ott a gazlo. Ivesen a kavicsoson. A legmelyebb felcombig ert. No ezek utan eljutottunk a Corcovado NP eszaki bejaratakent beharangozott paradicsomban. Ami mar a sok turista taposastol eleg rohadt. Egy turistas helyet en 0, 1 es 2 rasztasnak szoktam jellemezni. No amikor hajtottunk befele mar jott is szembe az elso gringo-raszta (nem a karibi original), szoval ez 1 rasztas volt. Tourist trap, szemetes tengerparttal.

dsc_6735.JPG
Azert jottunk ide most, mert egy helyi lakosokbol szervezodo teknos mento csapattal akartunk beszelgetni, riportot kesziteni. Lelkes, aranyos nepek. Kesobb majd bovebben.
Mivel masnapra tolodott a talalka, keresnunk kellett egy hasznalhatobb helyet. Nem messze jelzett a terkep egy jo kis tengerpartot, csak ott volt az orosz rulett kozben a folyoatkeles. A terkep nem nyujt sok segitseget, mert sok folyo nincs jelezve. De olyan is van, hogy a jelzett helyen egyszer csak van egy hid. A tapasztalat szerint az idoszakosan jarhato helyeken gazlo van es a vizallas fuggvenye, hogy jarhato-e. A durvabb folyokon meg van hid. A vizallas papirforma szerint reggel alacsony, mert az esok altalaban delutan vannak, de ez is csak papirforma. Az egyik gazlo mellett egy szemmel lathatolag duhosen felig a folyoba boritott motor arvalkodott. O nem jutott at.

A tengerpart vegul bejott, szep, gyonyoru, bar a kokuszpalmas beachekbol kezd elegunk lenni, mert este lehet nagyon sok csipos homoklegy ami olyan apro, hogy a szunyoghalon is atmaszik. Illetve lehet szel es vihar. Ugyhogy vegul itt nem is a tengerparton aludtunk, hanem a hegyoldalban az epp szezonszunet miatt bezart Bella Vista etterem elott. A cegerre akasztottuk a ponyvat es kolbaszos tokot foztunk. Jott is a helyi neni, a gondnok csaladhoz tartozott, nem a tulaj volt. Ennek megfeleloen nagyon kedves volt, kerdezte szuksegunk van-e valamire es hogy akarjuk-e a WCt hasznalni? Cserebe segitettunk neki osszeapritani es lehordani a kerteszkedeskor keletkezett ipari mennyisegu kivagott bozotost. Gyonyoru naplementet fotoztunk!

dsc_6620.JPGMasnap aztan furdes a tengerben, seta az esoerdoben. Utana a teknos projekt meglatogatasa. No itt 3 orat aztunk az esoben, de mar rutinosak vagyunk. Osszebaratkoztunk a helyiekkel, ugyhogy egy rokon tornacan tudtunk szarazan Kung Fu Panda 2ot nezni es vegre egy raeroset aludni. Rank fert, mert kezdunk hulla faradtak lenni. De mivel Mate 2 nap mulva repul haza, meg sok a dolog.
Ma reggel aztan egy masik Isten hata mogotti, made, emiatt nagyon szep uton jottunk ki Sierpe fele.
Erre kellett volna jonnunk is es kihagyni Drake Bayt. Ugyanolyan szep az erdo, mint a tuldimenzionalt, rohadt draga es elturistasodott Corcovado Npben. Lattunk tukant, kolibrit.

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr7214151589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása