... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2018.08.06. 13:26 | @i | Szólj hozzá!

Ejszakai maszkalok, 0803, Monteverde

dsc_8331.JPGSzoval a muglisag jegyeben elmentem egy vezetett turara: ejszakai setara. Megvannak az elonyei, mert igy lat is valamit az ember. Aszontak vigyunk fenykepezogepet. Hat kicsit ketelkedtem, de vegul igen konnyu volt lefotozni a joszagokat, 300as tele vakuval.

A vezetok radiokapcsolatban allnak egymassal es szolnak ha latnak valamit. No meg sok allat territorialis, azaz minden nap ugyanoda vackol.
Az erdoben ejszaka sokkal nagyobb a mozgas mint nappal. Mindneki akkor bujik elo, mert kisebb az eselye hogy megeszik.


Meg kell mondjam, hogy a 2 oras seta alatt, bar volt egy viszonylag eros lampam en magam semmit nem talaltam. A vezetonk igen. Olyan dolgokat szurt ki amiket szerintem lehetetlen meglatni. De nyilvan sok gyakorlata es hatterinfoja van. Pl a tucancillo (egy kis tukan) egy vilagoszold tollpamacs volt kb 5 meterre egy ugyanolyan vilagoszold levelu fan. A vadaszo vipera az uttol 3 meterrre egy alacsony bozot aljan fityegett. Azt hogy latta meg? Bar azt modta emberunk, hogy ezek 1 hetig is loghatnak igy predara lesve. Szoval lehet, hoyg korabban, valaki mas vette eszre es megmondta neki. Lattunk tukant, tatut, 2 lajhart, viperakat, tartantulat, nagy farkaspokot, bot es levelutanzo saskakat. Evente 600 kigyomaras van az orszagban, de a szerum ingyenes (bar ugye 2-3. hasznalatra mar a meregnel erosebb allergias reakciot valthat ki, szoval az elso maras utan vigyazni kell). Igy 1-2 halaleset van csak evente. Leginkab a foldmuveseket eri kigyomaras amikor a bozotos irtjak. Turistakat meg nem mart kigyo.

Szoval megerte a dolog, ma Zsuzsa megy, kivancsi vagyok latja-e ugyanazt a fityego viperat?

No kozben Zs is megjarta. Nagyjabol ugyanazokat az allatokat latta ugyanott. Szoval a vezetoknek meg sincs olyan jo szeme, de viszont szemmel lathatolag az allatok ugyanott jarnak, sot ugyanarra az agra telepednek.

A "Look what I have found!" felkilatas a minden este megmutatott kigyora igy tulzasnak tunik. Szegeny allatokat szemmel lathatolag minden este felverik. En nagyon utalnam...

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr414164121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása