... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2018.08.06. 04:20 | @i | Szólj hozzá!

Mugli balhe II, 0803-04, Monteverde

dsc_8297.JPGMegerkeztunk Monteverde/Santa Elena tourist trapbe. Ez az elso szamu celpont CRben. Ennek megleleloen jol el van latva Lodgeokkal Laungeokkal, Ecoizekkel. De meg igy is nagysagrendekkel jobb mint Drake Bay, szamunkra is elvezhetonek mondhato. Rastaval nem talalkoztunk.
Itt megtort a 29 napos satorban alvas rekord es kemenyen kell kolteni szallasra, parkbelepore. E hat hulla faradtak vagyunk. Az elozo 2 napos camping piheno nem volt eleg. 3 napra bevackoltuk magunkat egy kellemes, nekunk valo szinvonalu szallodaba. Van community kitchen meg kozos balkon. Foztunk is jot a piacon vasarolt cuccokbol: spargabab es edes chilibol, tort hagymas krumplival es a tetejere szort toportyuvel.
Azert hogy sokat ne pihenjek elmentem egy ejszkai turara. Turavezetovel 25USDert. Nem szoktunk ilyet, de megerte. Lasd a kulon beszamolot.

Masnap aztan reggel 6kor keltunk, mert 7kor nyitott a Monteverde Cloud Forest Reserve! A koderdoket mar Ecuador ota nagyon szeretjuk, talan csak a Roraima tepui uberelte oket.
Ott alakulnak ki ahol a hegyeknek utkozo es falszallo levegobol kod/felho formajaban kicsapodik a para. Eppen ezert a fakon vastagon, tobb ezer kilo moha, zuzmo, orchidea, bromelia es egyebek nonek. Emiatt alacsonyabbak a fak mint egy esoerdoben, mert a rengeteg terhelestol a nagyobbak kidolnak. Erdekes modon lianok sokkal kevesbe vannak es a fojto fuge is ritka. Nehez atadni az elmenyt, mert sotet, zsufolt, a kod miatt igen szort es szintelen a fenykep. 3Dben igazi elmeny, egy lapos foton sok minden elveszik. Egy ket mohas ag fotozasaval fel orat is eltoltottem, mig megtalaltam az expoziciot es azt a pillanatot amig ket kodpamacs kozott besutott a nap. Szoval lesz sok kep, nemtom atjon-e a lenyeg. Ket szemtavolsagbol ugyanazzal a kepkivagassal keszult kepbol csinalt animalt GIF el probalom meg athozni a melyseget, talan mukodik.

A koderdok itt tulelesoket itt annak koszonhetik, hogy a letelepedo Quakerek a terulet egy harmadat felretettek vizbazisnak (azaz ne tehenszaros mocsar legyen belole). Ugyanis a fakon levo mohara csapodik ki a para es ezekbol lesznek a patakok amik a vizet adjak.

Reggel f8tol delutan f4ig lehuztunk egy derekas 8 oras muszakot odabent. Csak 4-5 km et gyalogoltunk ezalatt, mert a koderdoben allni kell es nezni, vagy ulni es nezni. Mondjuk a derekamnak nem tett tul jot, hogy egesznap felfele bamultam. Az osveny egy resze a kontinentalis vizvalaszton ment. Azaz balra pisilve az a Csendes Oceanba, jobbra pisilve pedig a Karib Tengerbe folyik. Igaz a gerinzrol semmit nem lehetett latni a kod miatt, csak azt, hogy a Karibi oldal durvabb lehet, mert a fak torpe pajzskent zarodtak az eros szel ellen.

 

 

dsc_8862.JPGA melo utan aztan beultunk (ujra muglizas) egy pizzazoba es megunnepeltuk Doma szulinapjat. Mindneki orult. A gyerekek pizzat ehettek en meg steaket. Zsuzsa aztek levest evett, ami egy fuszerezett paradicsomleves sajttal, avokadoval es melle kukorica chips-el.


Aztan huztunk aludni. Egesz ejjel es ma delelott brutalisan esett az eso, szoval jo hogy fedel van a fejunk folott. Most igy 9 ora tajban kezd kisutni a nap, szoval majd csak lesz valami.

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr5914163723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása