... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2018.08.09. 15:39 | @i | Szólj hozzá!

Sor, beka, vulkan 0808 Megint Arenal

dsc_9983.JPGMonteverdebol megint az Arenal fele indultunk, mert a multkori rossz idojaras miatt volt meg elintezetlen dolgunk. Az Arenal to partjan van az 1998ban alapitott es 2009 ben San Josebol erre a kellemes helyre telepedett egyelten! Fuggetlen sorfozde. Kezmuvesnek mar nem mondjak magukat, mert havi 14 kobmeter sort foznek. Ha jol szamolom 8 felet. Ebbol 4et meg is kostoltunk a nagyon kedves nepek altal vezetett kocsmaban. Hihetetlen feludules volt a Pilsen es Imperiual standard sorok utan. No a Mad Scientists vagy Feher Nyul szinvonalat azert nem erte el, de hat ok nagyon sok sort foznek. Felek kicsit a ket magyar elcsapat is elul majd a lassan kialakulo tomegfogyasztasban, A fozde nemetorszagbol importal csillogo felszereleset is megmutattak a helyiek.


A sorozes utan ujabb ejszaka a toparton. Masnap kicsit szivas volt, mert elindultunk a to deli partjan es amikor mad 10 kilometerre voltunk a celtol kiderult, hogy a folyo elvitte a gazlot amin korabban meg at lehetett kelni. A part merdek volt es a meder tele nagy kovekkel. 5-6 ora foldmunka kellett volna. Igy inkabb 3 es fel oras bumlizassal korbeautoztuk a tavat.
Nagy furdes a korabbi melegvizes folyoban, majd taborozas a mar ismert helyen. Most annyi volt a kulonbseg, hogy nem szakadt az eso, igy a haz es to korul az erdoben hemzsegtek a 7 szinu levelibekak amik a Costa Rica Lonely Planet cimlapjan is vannak. Volt beloluk boven, a gyerekeknek is jjutott. Igy a ket nyilmereg beka utan vegra a harmadik hires bekat is lattuk. Kigyot is talaltunk az ejszakai setan MAGUNK, nem pedig mutattak!

Masnap aztan megprobaltuk behozni a lemaradast, azaz felmenni az Arenalra. Azt terveztuk egyutt elindulunk es en majd elore megyek. Ha megjartam a csucsot visszajovok, hogy mig Zsuzsa megjarja addig en boklasszak a gyerekekkel.
Hat a legebyseggel nem volt baj. Jott mindenki mint a gep. Domacska akarta leginkabb megmaszni a hegyet!!! Hanem hat ez eletem legmeredekebb es salakosabb vulakanja volt idaig (lehetett is sejteni messzirol), lekorozve az eddigi legmeredekebb Demavand-ot.

Szoval nekifutottam eloszor 600rol. Sajnos a sima salakoldal bakancsot es mivel firnes hokent viselkedik tan hagovasat es jegcsakanyt igenyelt volna nem gagyi futocipot amit a vizre valo optimalizalas miatt hoztam (volt meg gumicsizma es Teva szandal is). Viszafordultam es 200 meter szintvesztes utan ujra probaltam egy a salakban kialakult egesz jol kinezi vizmosasban. Itt magasabbra jutottam (kb 1300ra, azaz az 1600as csucs ala 300 meterrel), mert volt egy koves-mohas, rebarbaraval benott gerinc. De ez is elfogyott es megint jott a salak. Ezuttal mar nem probalkoztam. Jo volt igy is. Visszatertem es Zsuzsa tett egy kort, amig mi a gyerekekekkel a salakfolyas aljan epitkeztunk, homokoztunk, sutkereztunk es az igen erdekes novenyzetben orchideakat talaltunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr6114170661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása