... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2018.08.11. 03:43 | @i | Szólj hozzá!

Utolso elotti felvonas, kajmannal es terdig ero mocsarral 0809-10 Tortuguero

dsc_0311.JPGAz Arenal utan egy kis szerviz, ajtojavitas pit stoppal (nem nyilt a hatso ajto, a szaki a motort bovdenre azaz kezinyitasra cserelet, ami egyszeru az szep jegyeben) lehuztunk a Tortuguero NP-be. Ehhez kellett a bananultetvenyek kozott autozni 50 kilometert, aztan egy szakado esoben 10 perc alatt osszeszedni ami 2 napra kell, majd hajora szallni. Rettentosegesen gyors hajoval mentuk 20 kiometert. Eleg gyorsan beszippantott a turista gepezet. Tortuguero is egy nagy tourist trap, de azert meg elviselheto. Nagyon sokat esik az eso, az utcakon bokaig er a viz.

Fizettunk parkolasert, hajoert, szallasert, hajnali kenuturaert, ejszakai teknosnezesert, meg nemzeti park belepoert. Az erdo, hacsak azt nem szamitjuk hogy sikvideki masban nem dicsekedhet, mert mar kiszedtek belole a nagy fakat. Viszont ide jar 4 teknosfaj tojasokat rakni. Eleg nagy, 2-3 meteres joaszagokrol beszelunk! Napi 200 jon ki ejszaka tojast rakni.Ehhez ejszaka kell kimenni vezetett turaval. Engem annyira nem izgatott fel, no meg a gyerekek miatt csak egyikunk mehetett, ugyhogy Zsuzsa este 8 kor ki is ment. 1 orat kellett varni egy teto alat. Kozben nagyon szakadt az eso. Itthon a szallodaban ereztem ahogy mozog a haz a szelben es brutalisan szakad az eso. Errefele ez igy megy, naponta 2-3 orat. No szoval meg kell varni mig befut egy teknos es elkezdi kiasni a godrot, mert ha mar kiasta es elkezdi lerakni a 30-50 citrom nagysagu tojast akkor mar meg lehet kozeliteni es megnezni ahogy rakja. Persze csak a vezeto voros fenyu lampajaval vilagitva. Reggel aztan Zsuzsa megmutatta a jokora godrot nekunk amihez vezettek a teknosnyomok. A napfenynel talaltunk egy teknoscsontvazat is szetszorva. Ugyanis itt sok jaguar el akik a tojasrako teknosoket dezsmaljak estenkent.
A hosszu este utan reggel 5kor keltunk, mert elmentunk egy reggeli evezos turara a helyi folyokon es csatornakon. Lattunk kajmant, lajhart, pok es bogo majmot, kigyonyaku madarat, no meg tukant. A tavolban lattunk egy par zold arat is ami itt a skarlat arakat helyettesiti. Utana egy kis kavezas, majd vissza a sikvideki esoerdobea ahol fellabszarig ero vizben kellett gazolni. Erdekes elmeny volt. A delutan felfujtuk a kajakot es Zsuzsa Alexxel elment egyet kajakozni a NP be, egeszen estig. Most meg bujunk az agyba aludni.

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr4814174499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása