... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2018.08.13. 21:08 | @i | Szólj hozzá!

Semmitteves, birspalinkas mangolevel, 08 11, Limon kornyeke

dsc_0549.JPGElindultunk Tortuguerobol del fele (terben, nem idoben). Van itt meg nehany kep a helyrol. Jo sok eso esett mostanaban, ez majd latszik az osszes kepen. A folyo amin lejottunk a tengerhez most vagy masfel meterrel nagyobb volt mint amikor lejottunk. Sok helyen kilepett a medrebol es a parti labakon allo hazak alatt is allt a viz. Hajozas utan penitenciakent 2 ora a rettentoseges forgalomban. A vezetesi stilus alpari. Itt nem eroszakosak a nepek mint nalunk, hanem egyszeruen fikarcnyit sem torodnek azzal, hogy ha minimalisan odafigyelnek sokkal jobban megy a forgalom. Ha kanyarodnak nem huzodnak le, hanem allnak az egyetlen sav kozepen, mig a szembe jovoknek eszuk agaban sincs elengedni oket. A csigalassu csirkevel rakott teherauto a kozepvonalon megy, stb.. Szoval az atlag haladasi sebesseg 40 km/h korul mozog.

Utana letelepedtunkott a tengerparton ahol a masodik este, tobb mint 1 honapja aludtunk. Itt jo lapos a part a gyerekek tudnak ugralni a hullamokban. A parton enyhen szolva latszott a honappal ezelotti vihar, mert tele volt a partra kicsapott uszadek palmakkal, banannokkal es mindenfele egyebekkel (viszonylag keves szemettel). Ket ejszakat toltottunk itt, szoval 1 napot chilleltunk. Barmennyire probalom, ez nehezen megy nekem. Nem sikerult meg elegge lelassulnom. Itt az ember vagy politoxikoman lesz, hogy lelassuljon vagy nemtom mit csinal. Csaladilag vagyk izgaga, mar Edesapam sem birt egy szabadsagon fel napnal tovabb ulni a feneken. Mondjuk a csipos szirszarok kozott a teljes relax nehez. Meg igazabol sok neznivalo mar nincs hatra es egy kicsit mennenk. Sok volt a vakardozas, pakolas, szaritas es jo lenne valami finomat enni, agyban aludni, nem budos ruhaban jarni. Jo a nomadsag, csak valami szarazabb kliman.
A tegnapi nap kreativitasunkat a Tropusi betyar koktel kifejlesztesevel toltottuk. Ugye hoztunk magunkkal szocializalas celjabol ket uveg jofajta palinkat es ket kis unicumot. Az unicum, mar elpusztult Odusszeusz segitsegevel. Nagyon melyen nem baratkoztunk ossze a helyi nepekkel, igy hat a palinkak megmaradtak. A meggyet meg mig Mate itt volt megittuk. Maradt meg egy birs. No ezt kevertuk hozza mangolehez. Szerintem zsenialis, talan meg a kifinomult palinka keszitoje se fakadna sirva ha megkostolna es erezne milyen szepen illik a ketto egymashoz
Utana volt meg jelentos mennyisegu furdes, bar a tenger inkabb barna volt mint kek, mivel a rengeteg eso miatt a folyok sk sarat es az esoerdok humuszos vizet mostak be a tengerbe. No meg befejeztem egy remek konyvet a Tudat es az Agy cimmel, hogy legyen min gondolkodnom. Este meg az uszadekfabol tuzet raktukn a gyerekekkel, inkabb hangulat es csiposszar uzes, mint melegedes okan.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr1314179221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása