... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2018.08.17. 02:07 | @i | Szólj hozzá!

Ujabb nagy ugras: kajakszaritas 3400on, 0815, Irazu vulkan

dsc_0980.JPGArrol hova menjunk Zsuzsanak vegul remek otlete tamadt: nezzuk meg a legmagasabb vulkant az Irazut, ami fontos pozitivumkent meg latogathato is. Ugyhogy jo szokasunkhoz hiven megint ugras tengerszintrol 3000 fole..
Este 8ra ertunk a NP bejaratahoz kb 2900meteren es szepen felnyitottuk a kocsi tetejen a satrat, majd leultunk palinkazni es elszivni egy cigit. Hamarost megjelentek az erdeklodo NP orok. Mondtak hogy hat itt ugye NP leven nem lehet dohanyt es alkholot fogyasztani, de azert OKOK, fogyasszuk meg ezt el. Meg hogy jo ejszakat es ha valami kell szoljunk nekik.
Reggel 6 kor keltunk, mert azt irtak itt Quetzalok vannak es azokat meg nem lattuk. Hat nem lattuk. Viszont jo id igerkezett es ezert gyorsan felmentunk a vulkan tetejere, ahol ameriaki modon a kocsibol kiszallva es 200 metert gyalogolva latszanak a kraterek es a to. Szepet setaltunk, fotoztunk sokat. Korben az egesz orszag es mindket ocean latszott, mindaddig mig 11 tajban a felhok el nem kezdtek felszallni. A dolog csucspontja az volt, hogy a szomszed Turrialba ugy gondolta a mi tiszteletunkre poffent nehanyat, szoval a csucsrol althattuk ahogy a mellettunk- alattunk, kb 8kmre levo kraterbol felszallnak a pamacsok. Sok magashegyi (paramo) novenyt lattunk ami megint fel-ismerosketn koszont az europaiaknak.


3400on remek ido volt, reggel felhotlen, napsuteses, kesobb kicsit felhos. Gyonyoru gyepen heveresztunk es sutkereztunk (persze 50 SPFel) egesz nap. Fel kellett jonni ilyen magasra, hogy a mersekelt egov aldasait elvezzuk: alacsony paratartalom, kellemes homerseklet es a csipos dogok hianya. Bar az igazat megvallva meg odalent is jobb az ido mint az otthoni kanikulaban.
Sokaig nem birtam tetlenul. Hogy ne a Tortuguero folyo vizenek nehany kilojat vigyuk a repulon meg kellett szaritani a kajakot. A szeles, napos szaraz hegycsucs erre remek hely. Neztek is rendesen a nepek amikor a hegycsucson egy kajakot kezdtem el szetpakolni es kiteregetni.

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr1914185919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása