... avagy

tapasztalataink a világ különböző részeiről. A névadásról bővebben a Mi is az az Obi Tours posztunkban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2009.10.06. 08:36 | @i | 1 komment

A francia kajan tul is van elet

Hat azt hiszem az itteni munkahelyem kicsit szerencsesebb, mint a KOKI, mert mig ott egy idoben Budapest legroszabb kinai etterme funkcionalt a kozelben (bar sokat javult az utobbi idoben), addig itt a korhazzal szemben van az egyik legjobb kinai ettrem amiben valaha is ettem.
 Ha az ar/ertek aranyt nezzuk akkor talan a legjobb, bar a Vietnami turnen emlitett Hanoi ettermet ebbol a szempontbol semmi nem fogja uberelni.

 Az etterem egy egyszeru kis kinai etterem, semmi vascsicsergo, hitelkartya flancos szemelyzet. Egy csaladi vallakozas, papa a szakacs, lanyok a pincerek, gondolom asszonysage meg a penz. Hogy jo lehet azt mar messzirol lehet sejteni, mert allandoan tele van, kinaiakkal es helyiekkel. Az etelek egyszerusegukben tokeletesek es a torzskozonsegnek megfeleloen nem csak az europaiaknak belott etelek vannak (belsosegek, tengeri uborka, tesztak).
 Minden annyi ideig es azzal az osszetetellel keszul ameddig kell. A zoldsegek meg ropognak a husok, majak, zuzak, pacalok, szivek olyan allaguak ahogy az meg van irva. Orom a kihozott etelekre nezni, latszik messzirol a szakerto kez, a lobogo tuz a konyhaban. Ennek megfleloen idonkent hatalmas langok csapnak fel a konyhaban.


 Egyszeruen ek az etelek, pedig a merce magas, mert nem reg vitt el egyik baratunk a Dozsa Gyorgy sarkan levo Kilenc sarkany etterembe ahova ot is egy kinai diplomata vitte (ez sokatmondo).
 Ott tudtam meg miert is becsulik annyira a pekingi kacsat! Nos ott inkabb kiralyi ciffrabb etelek vannak kivalo minosegben, mig itt hasonlo minosegben igen egyszeruek es joval olcsobban. Ketten egy eleg veretes kajalasert 20 eurot fizettunk ami itt nem sok. Persze ugyanez Hanoiban rengeteg sorrel csak 3 USD volt...

Itt lelheto az objektum, de aki beteszi az LPbe azt lelovom!

A bejegyzés trackback címe:

https://obitours.blog.hu/api/trackback/id/tr791426885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wittner 2009.10.06. 22:44:32

Na, orulok, hogy kiprobaltatok, nekunk is bejott :-)
Richardot erdemes meg jo helyekrol kerdezni, tud egy parat.
L.
süti beállítások módosítása